Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Vágta a tóparton, nyeregbe, Fejér!
Vágta a tóparton, nyeregbe, Fejér! Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2017. április 27.
ImageMint arról már beszámoltunk, az idén, július 9-én először rendezik meg a Nemzeti Vágta megyei előfutamát Velencén. Széplaki Attila helyi vállalkozó, cégvezető közvetlenül a tópartra, a Sárkányos rétre álmodott fogathajtó világbajnokságot, ennek előkészítése, tervezgetése során keresték meg a vágta szervezői, akikkel végül hamar megállapodott abban, hogy a vb-felé vezető úton remek referencia lehet a Velencei Vágta.

 

Mivel Koszti András polgármester is vevő volt a kezdeményezésre, a kiszemelt területet az önkormányzat erre az eseményre használatba adja a főszervezőnek, így végül ő úgy döntött, hogy két évre megvásárolja a megyei előfutam jogait, tehát nem csak 2017-ben, 2018-ban is szeretné megrendezni az ország kedvelt lovas-megmérettetésének helyi előcsatározásait.

A kitűzött dátum közeledik, bár a vágta országos kampánya még csak most, szerdán, egy fővárosi sajtótájékoztatóval indul, Széplaki Attila és társai már hetek óta gőzerővel szervezkednek, készülnek (A főszervező a képeken a valóban tágas helyszínt és a csodálatos velencei-tavi panorámát mutatja be). Ennek eredményeképp egyre több információ lát napvilágot. Az már biztos, hogy július 8-án egy minősítő fogathajtó versennyel és késő délutáni, esti színpadi eseményekkel hangolnak a másnapi Velencei Vágtára, melynek keretében eldől, mely lovasok a legjobbak Fejérben, s kik képviselhetik a megyét és velencei-tavi térséget a szeptemberi országos döntőben.

A betétfutamok között az esemény támogatói, védnökei, valamint ismert sportolók, közéleti személyiségek is nyeregbe pattannak, vagy fogatot hajtanak majd. Az eseménysorozatnak fontos célja lesz, hogy ráirányítsa a figyelmet a fogyatékkal élők helyzetére, ennek jegyében Weisz Fanni hallássérült fotómodell, esélyegyenlőségi aktivista közreműködésével egy meglepetés produkcióval szeretnének kedveskedni a közönségnek, a fogyatékkal élőknek pedig természetesen ingyenes lesz a belépés minden vágtás programra.

Nemes cél még egy helyi, rászoruló családokat és gyermekeket segítő egyesület támogatása, illetve a helyi és környékbeli művészek, zenészek produkcióinak bevonása a programok közé, így a retró zene népszerűségét kihasználva egy Velencei-tóhoz kötődő dallal fellépő Hamar János, valamint a gárdonyi illetőségű koreográfus-táncos, remek Michael Jackson imitátor, Kolozsi Krisztián is lehetőséget kap majd a színpadon. Természetesen ez a névsor is hétről-hétre bővül. A Velence Vágta házigazdája Abaházi Csaba zenész, rádiós műsorvezető lesz.

A szervezők egy rajzversenyt is meghirdettek általános iskolás korosztályú gyerekek számára, melynek témája: az állatok és a fogyatékkal élők kapcsolata. A megyéből bármelyik iskola bármely tanulója készíthet 1 db rajzot, tetszőleges méretben és kivitelezéssel. A dobogósokat értékes nyereményekkel díjazzák, a díjátadásra pedig természetesen a Velencei Vágta színpadán kerül sor július 9-én. A pályamunkákat a Marco Polo Kulturális Egyesület címére (2481, Velence, Balatoni út 51.) lehet beküldeni 2017. június 15-ig, az utolsó iskolai tanítási napig a pályázó nevének, iskolája nevének és elérhetőségeinek megadásával.

A Velencei Vágtára a megye településeiről örömmel fogadják a nevezéseket. Érdeklődni és a nevezési szándékot jelezni a Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges e-mail címen, valamint az esemény Facebook-oldalán privát üzenetben lehet. https://www.facebook.com/Velencei-V%C3%A1gta-1207571902702033/

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >