Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
"Betalált" a velencei majális Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2017. május 02.
ImageMár a hivatalosan meghirdetett kezdés előtt 25-30 perccel, fél 10 körül alig volt parkolóhely a Kastélypark környékén, ráadásul az égiek is kárpótolták a szervezőket, így a tavalyi szeles, időnként esős nap után most reggeltől késő délutánig gyönyörű, verőfényes időjárás kísérte végig a Velencei Majális 2017 programjait.

 

Koszti András polgármester nem is győzte fogadni a gratulációkat, hogy milyen remek időt "lobbizott ki" az égieknél május nyitányára. A városvezetőnek azonban nem csak ebben volt része, ugyanis harmadmagával ő zsűrizte a főzőversenyre jelentkezett csapatok produkcióját, majd ő adta át a díjakat is a boldog nyerteseknek és helyezetteknek.

A sütésből-főzésből jó szokásukhoz hűen alaposan kivették a részüket a város három nyugdíjas klubjának tagjai, a Velencei Helytörténeti Egyesület, a Zöldliget Általános Iskola és a Meseliget Óvoda kollektívája, a helyi sportklub reprezentánsai - akik természetesen fociztak is közben igen komoly lendülettel -, valamint különféle munkahelyi (pl a főzőverseny okleveleiért még a majális napján is dolgozó Velence Copy alakulata, Kasza Zsolt vezetésével) és baráti közösségek mellett az idén július 9-én első alkalommal megrendezésre kerülő Velencei Vágta (a Nemzeti Vágta regionális előfutama) rendezőgárdája. Széplaki Attila főszervező nem bízta a véletlenre konyhaművészetük végeredményét, ugyanis nadapi pónilovas hölgyek segítségével a derék négylábú kíséretében szervírozta a döntnökök elé főztjüket.

 

Az ízkavalkád mellett kirakodóvásár, különböző gyermekprogramok, valamint egyéb felnőtteknek és apróságoknak szóló program várta a szép számmal kilátogató érdeklődőket. Jelen voltak a Magyar Honvédség és a Pákozdi Katonai Emlékpark (Nemzeti Emlékhely) képviselői, a gyerekek nagy örömére Velence Város Önkéntes Tűzoltó Egyesületének (VÖTE) tagjai a piros tűzoltóautóval, továbbá Andi bohóc hathatós lufihajtogatós segítségével a Velencei és Velencei-tó Környéki Nagycsaládosok és Rászoruló Családok Klubja is. Utóbbiak jótékony célú póló-párna vásárukkal a rászoruló családok gyermekeinek nyári táboroztatására és a tervezett téli "Mikulás-túrára" gyűjtöttek, illetve gyűjtenek még a következő időszakban is több alkalommal, más eseményeken.

Egy biztos: aki kilátogatott a Velencei majálisra, aligha térhetett haza éhesen, élmények nélkül.

(Fotó: Igari Balázs)

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >