Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Megújul a csapadékvíz-elvezető rendszer a Felsővárosban Nyomtatás E-mail
Írta: Lénia Kft.   
2017. május 03.
ImageSzékesfehérvár Önkormányzata sikeresen pályázott, ennek köszönhetően jelentős európai uniós forrás áll rendelkezésre a felsővárosi csapadékvíz-elvezető rendszerek fejlesztésére. Két ütemben fontos beruházások indulnak a városrészben, amelyek megvalósítása komfortosabbá teszi az ott élők mindennapjait és környezetvédelmi célokat is szolgál.
 
Székesfehérváron, a Felsővárosban hamarosan megkezdődik a belterület védelmét szolgáló zárt rendszerű csapadékvízelvezető rendszer kiépítése, illetve egyes szakaszokon átépítése. A projekt elsődleges célja a vízkárokkal veszélyeztetett területeken a csapadékvíz-elvezető infrastruktúra fejlesztése, a környezeti káresemények megelőzése, illetve megszüntetése, s ezáltal a biztonságos és egészséges lakókörnyezet megteremtése. Jelen projekttel párhuzamosan történik a Felsőváros vízrendezése II. üteme (A-0-0 I/6, A-5-0) csapadékcsatornák kivitelezése.
 
Az első ütem beruházási terve az A-0-0 csapadékvíz főgyűjtő csatorna 1+059,94 és 1+311,75 m szelvények közötti 250,8 méter hosszú, 1/5 számú szakaszát tartalmazza.
 
A szakasz a Zámoly utca 3-5. szám előtti – már megépült – hordalék-kiemelő műtárgytól a Kertalja utca 8. szám előtt létesítendő tervezett hordalék-kiemelő műtárgyig tart. Az A-0-0 vezeték mellékágaként a meglévő A-3-0 vezeték egy részének rekonstrukciója szintén a mostani beruházás része.
 
A felújításra szoruló vezetékszakasz hossza 159,2 méter, a becsatlakozó csatornaszakaszokat az átépített vezetékre kötik át. Az első ütem beruházásai 222,7 millió forint uniós támogatásból valósulnak meg, és az alábbi felsővárosi utcákat érintik: Koppány utca, Kertalja utca, Zámoly utca.
 
A munkálatok egyes szakaszokon az útburkolat és a járdák felbontásával, valamint a vízelvezető árkok felújítása során azok környezetének átépítésével járhatnak.
 
A helyreállítás folyamán az eredetivel azonos műszaki szintű rehabilitáció valósul meg. Székesfehérvár Önkormányzata és a kivitelezési munkák elvégzésével megbízott Colas Alterra Zrt. a területen lakók megértését kéri az építéssel járó kellemetlenségért.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >