Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Néma tiszteletadások az Európa Nap alkalmából
Néma tiszteletadások az Európa Nap alkalmából Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2017. május 10.
ImageA hagyományoknak megfelelően néma tiszteletadásokon emlékeztek Székesfehérváron a II. világháború európai befejezésére. Az Európa Nap alkalmából koszorúzások voltak a Béke téri, majd a Szentlélek katonatemetőben, a Városház téren, illetve a pákozdi Katonai Emlékparkban és a csalai katonatemetőben is elhelyezték az emlékezés virágait.

 

Az emberiség történetének eddigi legsúlyosabb és legtöbb veszteséget okozó fegyveres konfliktusa volt a második világháború.  60 milliónál is többen haltak meg, egyes források szerint azonban az áldozatok száma eléri a 75 milliót. A világégés európai befejezésének tiszteletére hagyományosan közösen szervezett megemlékezéseket Székesfehérvár Önkormányzata, a Fejér Megyei Önkormányzat és a Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnokság.

A néma koszorúzások a Béke téri orosz katonatemetőben kezdődtek, ahol Székesfehérvár városa nevében Horváth Mikós Csaba tanácsnok, a Fejér Megyei Közgyűlés részéről Wilmek Tibor alelnök koszorúzott, a MH ÖHP-t Fürst Tamás ezredes képviselte.

A Szentlélek katonatemetőben folytatódott a megemlékezés, melyen a várost Viza Attila tanácsnok, a megyét Wilmek Tibor közgyűlési alelnök, az MH ÖHP-t dr. Pap Gyula ezredes képviselte.

Délben a Városház téri II. világháborús emlékműnél tartottak néma koszorúzást, ahol Törő Gábor országgyűlési képviselő, dr. Cser-Palkovics András polgármester, dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke és Mihócza Zoltán dandártábornok, az MH ÖHP törzsfőnöke helyezték el az emlékezés virágait.

A pákozdi Katona Emlékparkban kora délután volt koszorúzás, melyen Törő Gábor országgyűlési képviselő, Tanka Csaba megyei közgyűlési alelnök, valamint Bíró István, az MH ÖHP ezredese vett részt.

Ezen kívül a csalai orosz katonatemetőben is koszorút helyeztek el a nap folyamán.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >