Kezdőlap
Szélrózsa Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2017. május 19.
Jubileumi koncerttel ünnepli 45. születésnapját május 21-én, vasárnap 17 órai kezdettel a Hotel Magyar Királyban a Primavera Kórus. A Szélrózsa címet viselő hangversenyen különböző égtájakról és Kodály országából hallhatnak kórusműveket a jelenlévők. Az estre a belépés díjtalan, de adományokat szívesen fogadnak!

 

Horányi Ottilia vezetésével 1972-ben alakult meg a Primavera Kórus, akkor még ifjúsági kórusként. A mára már felnőtt vegyeskarként ismert kórus rendszeresen énekel városi és országos rendezvényeken. A Magyar Rádió Kóruspódium mozgalmában többször készült velük kiváló hangfelvétel, eredményeik elismeréseként plakettet kaptak és háromszor vettek részt a zárókoncerten egyenes adásban. Kétszer nyerték el a "Kiváló együttes" címet. Megkapták a Fejér megyei Közművelődési Díjat és 1992-ben a város "Székesfehérvárért” kitüntetését is.  

Részt vettek már több nemzetközi fesztiválon, míg testvérvárosi és kóruskapcsolataik révén számos országban szerepeltek már sikerrel.
A kórus önálló hangversenyei mellett rendszeresen énekel oratórikus műveket az Alba Regia Szimfonikus Zenekarral közös koncerteken, ezek közül néhányról lemezfelvétel is készült. Rendszeres szereplői az Országos Filharmónia helyi előadásainak, a nyári Harmonia Albensis hangversenysorozatnak és a Nemzeti Emlékhelyen a Koronázási Szertartásjátékoknak. 

Eddig öt önálló lemezük készült el: 1992-ben „Könyörgés és hála”, 2002-ben „Vagyunk és leszünk”, 2003-ban „Fehérvári Trilógia”, 2007-ben „Áldott éj”, majd 2010-ben „Magasztaló ének” címmel. 

A 45 éves fennállásuk alkalmából Szélrózsa címmel adnak koncertet május 21-én, vasárnap 17 órai kezdettel a Hotel Magyar Király kupolatermében. Az esten kórusművek hangzanak el minden égtájról, valamint Kodály országából. A közönség így hallhat műveket Verditől egészen Mc Cartney-n át Kodály Zoltánig. Szoprán szólót énekel Vadászy Barbara, bariton szólót Gáspár Ottokár. Gitáron játszik Reiner Renáta, kasztanyettán Sziklai Szilvia, míg zongorán Szakra Andrea, vezényel Horányi Ottilia. 

A koncertre a belépés ingyenes, de adományokat a rendezvény támogatására szívesen fogadnak.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >