Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Kézműves találkozó lesz szombaton
Kézműves találkozó lesz szombaton Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2017. május 19.
ImageA Mesterségek és a Művészetek Házában zajlik szombaton a Közép-dunántúli kézműves szakkörök szakmai találkozója. Az előadások mellett gyakorlati bemutatókon szerezhetnek újabb tapasztalatot a kézművesség iránt érdeklődők – például az aranyhímzés, a kosárfonás vagy a csuhé- és szalmamunkák elkészítésében. A program ingyenes, de előre kell jelentkezni.

 

A Közép-dunántúli kézműves szakkörök szakmai találkozójára május 20-án, szombaton 10 órától várják az érdeklődőket a Mesterségek Házában és a Művészetek Házában.

A Rác utcában lesz a program ünnepélyes megnyitója, majd előadásokon szerezhetünk ismereteket a dán kosárfonás újszerű, különleges technikáiról, a szalmafonás tanulmányutas tapasztalatairól, a fazekasság divatos formáiról és az évszázados hagyományokról vagy a kiállításrendezésről mint alkotásról.

Délután gyakorlati bemutatókkal folytatódik a szakmai nap programja. A Mesterségek Házában a höveji és a csornai aranyhímzés technikáját lehet elsajátítani, a Művészetek Házában pedig a katalán kosárfenék, az ukrán és lengyel szalmafonás, valamint a csuhépárta készítésének csínját-bínját lehet ellesni, megtanulni az iparművészektől.

A rendezvényen való részvétel ingyenes, a szervezők kérik, hogy a részvételi szándékot péntekig jelezzék Komendó Gabriellánál a 30/955-1742-es telefonszámon, illetve a Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges vagy a Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges e-mail címen. További információ a http://www.fejermmk.hu/program.php?program_id=1035 oldalon olvasható.

 


 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >