Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Borünnep és bohém vidámság
Borünnep és bohém vidámság Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2017. május 29.
ImageRégi, hagyományos rendezvényt helyezett 2016-ban új alapokra Velence városa a Velencei-tó Turizmusáért TDM Egyesület szakmai közreműködésével. A Szent Orbán Borünnep új fényében, igazi minőségi fesztivállá változott. Minőségi borral, ételekkel, zenével és minden más tekintetben is minőségi eseményekkel.

 

Az idén az elnevezés a Bohém Napokkal bővült, a tartalom pedig tovább szélesedett, egy kellemes, remek zenés programokkal startoló bevezető napot követte a szombati fő eseménynap, amelynek keretében az igazi helyi látványosságnak számító Borrendi felvonulás és borlovag avatás mellett kihirdették a borverseny eredményét, miközben a színpadon vérbeli jazz-swing-boogie muzsika szólt a Zűrös Banda, a Swing Business és a Group'n'Swing jóvoltából.

A záró nap a legkisebbeké és a kicsit nagyobbacskáké volt a gyermeknap jegyében. Rengeteg kalandos próba, vidám vetélkedő és színpadi esemény várta az ifjabb korosztály képviselőit. A mesetúrán középkori piactér és foglalkoztató programok, ezen kívül pedig mesekvíz, valamint a Babos Bábos Társulat produkciója várta az érdeklődőket. A már 2016-ban sikerrel debütált tuk-tuk "taxik" és a környező településekről oda-vissza közlekedő transzferjáratok is népszerűnek bizonyultak, miként a helyben közlekedő elektromos kisbusz.

 

 

A "bazársoron" mindhárom napon valóban minőségi nedűkkel és finom harapnivalókkal szolgáltak a - mindvégig nyitva tartó - Vörösmarty pincéhez és környékére érkezők számára, akik vérbeli velencei szuveníreket, reklám-ajándéktárgyakat, emblémázott pólókat, bögréket és más emléktárgyakat is vásárolhattak a szervezők jóvoltából. Apropó, szervezők! Külön ki kell emelni a fentebb említett helyi TDM csapat precíz munkáját. Bartók Melinda menedzser gondos és alapos "terelgetése" mellett tucatnyi csinos hölgy sürgött-forgott és segített fáradhatatlanul mindenkinek, mindenben, amiben csak lehetett.

 

 

Velence városa Koszti András polgármesterrel az élen újra remek házigazdának bizonyult. Az egyik vidéki nagyvárosból (Miskolc) idelátogató házaspár meg is jegyezte: "költözni már öregek vagyunk, de nagyon tetszett amit láttunk, tapasztaltunk, így gyakori vendégek leszünk a jövőben itt. Az egész város és környéke, a tó mind-mind nagyon szép, az emberek barátságosak, a rendezők segítőkészek, szóval nagyon kár, hogy 60 felett tapasztaltuk ezt meg először. De nem késő, amikor csak tudunk, visszatérünk".

(Fotó: Igari Balázs)

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >