Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Vidi: sokba került a pontpazarlás...
Vidi: sokba került a pontpazarlás... Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2017. május 29.
ImageMinden előzetes jelzőt, statisztikát már elpufogtatott a teljes magyar média, így nagy szavakat nem érdemes használni, mindenesetre az érzékelhető volt már a kezdés pillanatától, hogy nem mindennapi derbi a bajnoki címről döntő Honvéd - Videoton.

 

 

Ki-ki rangadó, aki nyer, az a bajnok, a döntetlen viszont a Honvédnak kedvez. A mérkőzés semmiféle meglepetést nem hozott: a Honvéd bekkelt, időnként kontrázott, ezekből egyszer betalált, míg a Vidinek semmi sem sikerült. Nyert a Honvéd 1-0-ra és bármilyen hihetetlen még leírni is az előzetes várakozások és a valós erőviszonyok alapján, de a kispesti gárda lett a bajnok. A Vidi most sajnálhatja igazán a gyengébb csapatok ellen elpocsékolt pontokat. Sima bajnoki cím helyett egyértelmű csalódás és ezüst a vége.

Az első percek tapogatózása után fölénybe került a Vidi, Scsepovics a 8. minutumban remek labdát kapott Suljictól, ám ajtó-ablak helyzetben elpepecselte az ordító lehetőséget (később még két ziccert kihagyott, kulcsfigurája lett a meccsnek, nem pozitív irányban...). Ezt követően beívelések, szögletek jöttek sorban, de a vendég gól nem akart megszületni. 20 perc után már a Honvéd is eljutott helyzetig, de Kovácsik nagyot védett Baráth fejesét követően. A félidőig sem sok minden változott, a Vidi egyre görcsösebben ment előre, a Honvéd pedig simán bekkelt és még meg is lódult néha előre ahogy kicsit kinyílt a fehérváriak védelme.

Minden úgy történt, ahogy előre számítani lehetett. A Honvéd nem kockáztatott semmit, stabil, betömörülő védekezésből kontrákra építve operált, s mit ad a jó ég, a második félidő közepén egy jobb oldali beadást követően a bealvó Viníciust megelőzve Eppel pörgetett a rövid alsóba, 1-0! Ettől kezdve még inkább kinyílt a Vidi, ami rendkívül jó terepet adott a kontrázásra és az időhúzásra a Kispestnek, aki meg is tette azt amit mindenki más megtett volna.

A Videotonnak így is akadt bőven lehetősége de mindig eggyel több volt a passz, mindig 1-2 húzással több jött, mint kellett volna, így a gól, gólok elmaradtak. Scsepovics egyetlen labdát sem volt képes jól átvenni kulcspillanatokban, Suljic a kapussal szemben állva sem merte felvállalni a lövést, passzolt, rosszul... Kétszer jogosan kaphatott volna büntetőt is a Vidi, de most minden el (illetve ki) maradt. Leginkább a fehérvári bajnoki cím és ünneplés...

Tény, hogy a Honvéd úgy lett aranyérmes, hogy messze nem a legjobb, legerősebb magyar csapat, sőt, meg lehet kockáztatni azt a kijelentést is, hogy az első négyben sincs a kerete erősségét, a játékosok kvalitásait illetően, viszont tökéletesen kihasználta a címvédő Fradi és a toronymagas favorit Videoton botlásait, meglepetésszerűen és könnyelműen elhullajtott pontjait. Nem tett semmi rendkívülit, csak végül leütötte a fehérvári gárda és a Fradi által rendszeresen feladott magas labdákat. Senki sem hitt, hihetett józanul ebben a forgatókönyvben, de a sport éppen attól szép, hogy nem mindig a legjobbak győznek, a kicsik is csípnek morzsákat, örökké emlékezetes momentumokat. Az egészen biztos, hogy a Honvéd játékosainak ez a szezon a soha vissza nem térő tündérmese, a Fradinak a borzasztó kategória, a Vidinek pedig az elszalasztott nagy lehetőség idénye lesz majd utólag.

A fehérvári gárda háza táján alaposan el kell gondolkodni, hogy ez az egyértelműen nagy csalódást jelentő ezüst miért lett csak ezüst? Hogy Henning Berg valóban jó edző-e, úgy, hogy a rendelkezésére álló keret erőssége és minden lehetőséget figyelembe véve ennek a Videotonnak simán, fölényesen 8-10 pontos előnnyel kellett volna az élen végeznie e helyett a javarészt nyögvenyelős szezon és második hely után? Nálam a válasz egyértelmű: NEM! Berg nem rossz szakember, ám ezzel az állománnyal és ezekkel a lehetőségekkel amiket kapott, BÁRMELYIK MAGYAR EDZŐ ezt az eredményt el tudta volna érni. Lehet ezt kenni, kozmetikázni, de ez tény, ami vitathatatlan. Amennyiben ennek ellenére Berg marad a Vidi vezetőedzője, az sem lesz meglepetés, mert magyarázatokban, indokok felsorolásában nagyon jó ő, stábja és a vezetőség egyaránt. Ezt is meg fogják magyarázni, hogy miért alakult így, s hogy ez egy jó eredmény, örüljenek neki a szurkolók...

Nem mellékesen a Vasas lett a bronzérmes, így a Ferencváros csak a 4. helyen végzett, hiába verte 2-0-ra az ősi rivális Újpestet, a pontazonosság a Mezőkövesd ellen ikszelő Vasasnak kedvezett. A Magyar Kupa döntőjében hamarosan revánsot vehet a zöld-fehér együttes az angyalföldieken. A Honvéd a BL-ben, a Vidi, a Vasas és a Fradi az EL-ben indulhat. A Gyirmót mellett az MTK esett ki, miután 1-1-re végzett Pakson, s ugyancsak kevesebb győzelmének köszönhetően a DVTK mögé szorult. A Diósgyőr és a Debrecen megúszta... A Puskás akadémia már biztos feljutó az NB II-ből, a másik újonc személyére még várni kell.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >