Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Kanadai fődíj + 100. fesztiválszereplés Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. december 05.

ImageA Székesfehérváron élő Vadócz Péter: "Mobile postcard" (Mobil képeslap) című projektje kapta meg idén a fődíjat Kanada legnagyobb mobilfilm fesztiválján, a MobiFest-en. A rövidfilm-sorozat idén nyáron készült Olaszországban és Szicília szigetén, s októberben debütált Cannes-ban, a MIPCOM idei programjában. Az ifjú - és évek óta kiemelkedő sikereket magáénak tudó alkotót – az elmúlt két hónap alatt már 11 nemzetközi fesztiválra hívták meg – tehetségét igazolván.

Eddig olasz, francia, macedón, kanadai, német, román és spanyol fesztiválokon szerepelt, most decemberben pedig argentin, szlovén és kanadai vetítésekre utazik.  

Vadócz Péter korábbi kísérleti rövidfilmje, a "Colorful EU" pedig elérte 100. nemzetközi fesztiválszereplését.

Az elmúlt két évben ez az alkotás 28 országban járt, Kubától Indiáig, Hollywood-tól, az Európa Parlamenten át, Cannes-ig. Emellett angol, francia és olasz tévécsatornák, vagy éppen a német Deutsche Welle tűzték műsorukra, valamint az Európai Unió fennállásának 50. évfordulója alkalmából, 2007-ben a "Colorful EU" volt az Európai Unió hivatalos szpotja is.

Képkocka a filmből:

Image
.

Vadócz Péter 10 elnyert díja között megtalálható a berlini "Prix Europa" fesztivál legjobb szpotnak járó elismerése, vagy a tavalyi Cannes-i MIPCOM kategóriadíja, a hazaiak közül pedig az ARC-egyperces filmek különdíja, vagy éppen a Nokia fesztivál fődíja.

Legutóbbi elismerése a svájci Oneminute fesztivál legjobb kísérleti filmnek járó díja volt. A sikeres fesztiválszereplések és díjak rangját emeli, hogy a "Colorful EU" alacsony költségvetésű rövidfilm, amely állami támogatás nélkül készült és ugyancsak magánúton történik a fesztiváloztatása is.

Képkocka a filmből:

Image
.

Ennek ellenére sok esetben egyedüli magyar alkotásként képviselte hazánkat a különböző fesztiválok versenyprogramjában.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >