Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Megharcoltunk a két pontért Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2008. december 07.

ImageAz Alba Volán egy remek iramú és magas színvonalú találkozón újra és újra átvette a vezetést, akárhányszor az Innsbruck kiegyenlített, ám a végén mégis hosszabbítás következett. De ez alatt is mi találtunk be, így két ponttal gazdagodtunk.- Elképesztő iramban indult a találkozó, szó szerint egymásnak estek a felek. Nem unatkozott a közönség, hát még akkor, amikor Forsyth-ot kiállította fogásért Langle. Szervezett védekezésünknek köszönhetően azonban megúsztuk ezt a két percet.

Amint teljes létszámban folytathattuk, átvettük a kezdeményezést, és alkalomadtán be is szorítottuk a vendégeket.  

Amikor pedig ők támadtak, kontrákkal veszélyeztettünk. Egy ilyen után Fekete lőtt ravaszul a rövidre, de Kotyk védeni tudott. Kellemetlen letámadást vetettünk be, igyekeztünk csírájában elfojtani a kibontakozó innsbrucki attakokat. Sikerült is hibára kényszeríteni őket, nem figyeltek eléggé egy csere alkalmával, Martz meglátta a kék vonalon üresen álló Feketét, át is adta neki a korongot, ő pedig tett egy-két lépést, és szenzációsan ellőtte a játékszert a kapus válla felett. (1-0)

Alig két percig örülhettünk a vezetésnek, Johner bevezette a harmadunkba a pakkot, Horváth nem támadta meg, így gond nélkül passzolhatott a felzárkózó Bellissimonak, aki védhetetlenül kipókhálózta a kapunkat. (1-1) Kisvártatva emberelőnybe kerültünk, egészen biztatóan is vezettük elő, de hiába álltunk fel, és lőttünk is bátran, gól nem született. Már-már úgy tűnt, hogy nem változik az állás a szünetig, pláne amikor Kovács villanása után ismét a rövid saroknál védett Kotyk, ám nem így alakult.

Remek lélektani pillanatban, pár másodperccel a dudaszó előtt egy elengedett tilos felszabadítást letámadtunk, Palkovicshoz került vissza a korong, ő Tokajinak csúsztatta, a bekk pedig felvarázsolta a felsőbe. (2-1) A Volán kezdte lendületesebben a középső játékrészt, Kovács tört be a támadóharmadba, majd fejen lőtte a kapust. Aztán a vendégek pillanatai következtek, Szupernek kellett lábbal védenie. Eléggé beszorultunk, ezt egy osztrák kiállítás törte meg. Kimondottan jól játszottuk meg a fórt, szellemesen, gyorsan, kombinatívan. Csak a piros-fehérek hálóőrének bravúrjain múlt, hogy nem nőtt az előnyünk.

Hiába jött vissza a büntetőpadról Unterluggauer, a Volán akarata érvényesült, ezekben a percekben mi voltunk a jobbak. Kijelenthető, hogy a semmiből egyenílett az Innsbruck: Ofner ártalmatlan lövését Szuper pont Bellissimo elé ütötte, a kanadai klasszis pedig köszönte szépen, és bevarrta. (2-2) Elkerülhető gól volt, és vissza is vetette a Volánt. Kizökkentünk a ritmusból, bár akadt helyzetünk, Martz sokadik pazar átadását Byström alig lőtte mellé. A HCI letámadása nem volt ínyünkre, töbször is eladtuk a korongot saját haradunkban, kis híján rá is fizettünk. Nehezítette a helyzetünket, hogy Martz fegyelmit kapott reklamálásért egy ellene befújt leshelyzet után.

Valóban a vonalbíró miatt került lesre, de akkor sem kellett volna hőzöngenie. Így ugyanis tíz percen át nélkülözni kellett centerünket, csapatjátékunk fontos elemét. A közönség felháborodott a szigorú ítéleten, a nézőtéri füttyszó pedig elbizonytalanította a bírói hármast. Minden szempontból a legjobbkor jött Ocskay gólja, aki Palkovics lekészítését bombázta Kotyk hóna alatt a gólvonal mögé. (3-2) A publikum is lenyugodott, akárcsak a csapat, újra a hokira lehetett koncentráni.

Meg is tettük, Hegyi éles szögből rálőtte egy hátvéd korcsolyájára a pakkot, ami kis híján bepattant. Viszont a saját kapunk előtt kihagyott a figyelmünk, rossz ütemben cseréltünk. Kotyk kapus észrevette, kiugratta Bellissimot, aki kíméletlenül ki is használta az esélyt - mesterhármas! (3-3) Hevesen kezdték a vendégek a harmadik húsz percet, alighanem döntésre akarták vinni a dolgot. Inkább ellencsapásokkal próbáltunk veszélyt okozni: Palkovics feladását a remek játékkal visszatérő Vaszjunyin alig lőtte mellé, majd a büntetése lejárta után jégre lépő és szintén kiemelkedőt nyújtó Martz vezetett szép kontrát. Mégis inkább mezőnyjáték folyt, mígnem Tokaji gondolt egyet, bevetett egy szemet gyönyörködtető lefordulós cselt a félpályánál, majd Ocskay-t indította.

A most is nagyot játszó Csicsó egyből Palkovicshoz játszott, szélsőnk pedig meg sem állt a kapuig, és egy köténnyel tört borsot Kotyk orra alá. Pazar akció volt! (4-3) Szinte felrobbant a csarnok, elképesztő hangulat uralkodott a lelátókon. Jött előre a HCI, pörögtek a vendégjátékosok - élvezetes volt a találkozó. Kissé túlzásba is vitték az igyekezetet az osztrákok, kaptak is egy kisbüntetést gáncsolásért. Igazán nem tudtunk mit kezdeni az előnnyel, érdemi gólveszély nélkül ment el. Amint kiegészültek, Martz hozta helyzetbe Kovácsot, de Süti centikkel mellé lőtt. Támadott továbbra is az Innsbruck, de fegyemezetten védekezett az Alba Volán. De sajnos bő egy perccel a vége előtt nem sikerült felszabadítanunk, Herbert Hohenberger pedig tüzelt, és Szuper mammutja alatt becsorgott a korong. (4-4) Igazán bosszantó fejlemény volt, hiszen 78 másodperccel jártunk a vége előtt, és a vendégek jól láthatóan a kapusuk lehozatalán merengtek. Ráadásul maga a lövés sem volt valami erős. Következett a hosszabbítás, 4-4 mezőnyjátékossal.

Szemmel láthatóan nem akartak a felek semmi kockázatot vállalni, igaz, így is Szuper bravúrjára volt szükség a 62. percben. Aztán alig pár másodperc múlva a HCI nyerőembere, Bellissimo szabálytalankodott, a késleltetett kiállítás alatt felállt a Volán. Kovács lőtt a kék vonalról, Forsyth pedig ragyogó érzékkel beleért, Kotyk nem védhette. (5-4) Az Alba Volán egy nagyon színvonalas mérkőzésen fegyelmezett játékot mutatott, és mindig tudott újítani, akárhányszor kiegyenlített az ellenfél. Járt a zúgó vastaps a fiúknak, kitettek magukért ma este is.

Mestermérleg, Ted Sator:

Büszke vagyok a játékosaimra, hiszen újfent tanúbizonyságot tettek remek küzdőszellemükről. Jól játszottunk, fegyelmezetten, megharcoltunk ezért a két pontért, ráadásul hosszabbításban nyerni mindig különösen jó érzés. Adódott a lehetőség, és kíméletlenül lecsaptunk rá. A jövőben is ilyen jégkorongot kell bemutatnunk. Hozzá kell persze tegyem, hogy túl sok gólt kaptunk, és Szuper Levinek sem ez volt élete meccse. Viszont a hosszabbításban kulcsfontosságú védést mutatott be. Kiemelném a sok-sok jó egyéni teljesítmény mellett is Artyom Vaszjunyint, aki hosszú sérülése után nagyszerű játékkal tért vissza.

Alba Volán - HC Innsbruck 5-4 (2-1, 1-2, 1-1, 1-0)
Székesfehérvár, 2800 néző, vezette: Langle, Erd, Hütter.


Alba Volán: Szuper - Horváth, Martens, Forsyth, Tokaji, Byström, Jobb - Hegyi, Nagy, Martz, Benk, Ocskay, Sofron, Kovács, Palkovics, Vaszjunyin, Fekete. Vezetőedző: Ted Sator.


HC Innsbruck: Kotyk - Unterluggauer, Lakos, Sarg, Letang, Hohnberger ., Salfi, Murray, Guolla, Johner, Bellissimo, Hanschitz, Ofner, Woger, Hohenberger M., Henderson, Steinacher. Vezetőedő: Ron Kennedy. 

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >