Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Két új óriásbáb készül a táborban
Két új óriásbáb készül a táborban Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Programszervező Kft.   
2017. június 06.
A Fehérvári Programszervező Kft. idén is megszervezi az óriásbáb-készítő tábort, amelyben június 6-9-ig III. Béla és felesége, Antiochiai Anna alakjának elkészítésében vehetnek részt a négy iskolából érkező diákok. A tábort Majoros Gyula bábkészítő mester, az óriásbábok kivitelezője vezeti.

 

Az idei Koronázási Szertartásjáték III. Béla alakját, tetteit idézi a közönség elé az augusztusi Királyi Napok idején. Az előadásnak 2017-ben is szereplői lesznek a Székesfehérváron már jól ismert óriásbábok, közéjük kerül be ebben az évben III. Béla király és felesége, Antiochiai Anna figurája.


A már hagyományosnak mondható táborba a Tóvárosi, a Széna Téri, a Zentai Úti és a Munkácsy Mihály Általános Iskolából érkeznek diákok, hogy – Majoros Gyula bábkészítő mester irányításával – a két új óriásbáb elkészítésének munkálataiban segédkezzenek. A diákok a már meglevő 15 óriásbáb ékszereinek, egyéb kiegészítőinek helyreállításában is részt vesznek a keddtől péntekig tartó programban. A tábor helyszíne a Vörösmarty Színház, a hátsó színpadon dolgoznak majd a gyerekek minden nap délelőtt 10.00 órától, de a munka mellé más érdekes programot is kínálnak a szervezők a résztvevőknek.


Kedden ebéd után Matuz János, a színház művészeti intendánsa, a Koronázási Szertartásjáték dramaturgja beszél III. Béláról, szerdán a lovagvilágot idéző hagyományőrző bemutatót láthatnak, csütörtökön pedig az előadás jelmeztervezője, Kovács Yvette érkezik, aki a középkori viseletekről tart előadást a diákoknak.
 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >