Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Kitüntették a velencei igazgatónőt
Kitüntették a velencei igazgatónőt Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2017. június 07.
ImageA Környezetvédelmi Világnap és a Pedagógusnap alkalmából 68, saját szakterületén kiváló munkát végző szakember tevékenységét ismerte el Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter június 6-án a tárcánál tartott ünnepségen. A kitüntetettek között van a velencei Dr. Entz Ferenc Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium igazgatója, Turcsányi Sándorné.

 

A kiváló - növényvédő üzemmérnöki, okleveles agrármérnöki, mérnök-tanári és közoktatás vezetői diplomával, illetve oklevéllel rendelkező - pedagógus 1996 óta dolgozik az intézményben, amelyet 2003 augusztusától vezet igazgatóként.

Az ünnepségen Fazekas Sándor miniszter kiemelte: Magyarországon az agrár- és élelmiszergazdaság további megerősítése elképzelhetetlen a megfelelő szakember-utánpótlás biztosítása nélkül. Az ágazat hazai és nemzetközi versenyképessége ugyanis nagymértékben függ a szakképzés minőségétől. Felidézte: a minisztérium fenntartásában jelenleg 48 agrár-szakképző iskola működik – 63 helyszínen – több mint 22 ezer diákkal és közel 3000 pedagógus oktatóval. Az elmúlt években az intézményeket egy összefüggő, egymást kiegészíteni képes, komplex agrár-szakképző hálózattá fejlesztette a tárca.

Jelentős előrelépésnek nevezte a miniszter, hogy átalakult a képzési szerkezet, amelynek egyik fő célkitűzése az volt, hogy a hasznos mezőgazdasági tudást adó szakképesítések oktatása fejlődjön és erősödjön. A tartalmi és szerkezeti módosításokon túl összességében 15 szakképesítéssel bővült a mezőgazdasági képzések száma, melyek oktatása már ettől a tanévtől elkezdődött - mondta Fazekas Sándor.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >