Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Megújult járdákat adtak át a Rákóczi úton Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2017. június 26.
ImageÖt járdaszakasz újult meg a Vízivárosban, a Rákóczi út 27-41. szám alatti lakótömbök előtt. A lakosság életminőségét javító, 15 millió forint összértékű beruházás műszaki átadását pénteken tartották.

 

Régi igénye volt a Rákóczi úti négyemeletes paneltömbökben élőknek, hogy felújítsák az épületek előtti járdaszakaszokat. A régi járdák az elmúlt évtizedekben meglehetősen elhasználódtak, illetve a burkolaton több helyen kitüremkedések voltak a helytelenül ültetett, és folyamatosan növekvő fák gyökerei miatt, ami balesetveszélyt jelentett. – hangsúlyozta Dr. Horváth Miklósné területi önkormányzati képviselő. Hozzátette, hogy a lakók örültek a beruházásnak, megelégedésüket többen jelezték is számára. Külön kiemelték, hogy a kivitelező tiszta, minőségi munkát végzett, az egyes munkanapok végén rendbe tette a területet, és nem hagyott a külalakot rontó, bosszúságot okozó hulladékot.

A 15 millió forint összértékű beruházást az önkormányzat által a Saára Gyula-program keretében a területi képviselők számára, út-, járda- és parkoló-felújításra biztosított pénzügyi keretből finanszírozták, melynek összege 100 millió forintot jelent képviselőnként három évre. A Vízivárosra idén 47 milliót költenek. – tette hozzá a képviselő.

Összesen 559 méter hosszban és 983 négyzetméteren újult meg a Rákóczi út 27-41. közötti négy, párhuzamos járda, és az azokat merőlegesen összekötő ötödik szakasz. A régi járdákat felbontották, szinte a teljes terület új alapot kapott, a régiből csak azokat hagyták meg lokálisan, amelyek megfelelnek a mai műszaki elvárásoknak. Az alapozás mellett a pályaszerkezet új szegélyeket és aszfaltburkolatot kapott, ami biztonságossá, jól közlekedhetővé teszi a járdát.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >