Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Várakozási idő nélkül a horvát autópályákon - díjmentesen
Várakozási idő nélkül a horvát autópályákon - díjmentesen Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2017. június 27.
ImageÖtletes és díjmentes megoldással a felesleges várakozás ellen - Horvátországban a magyartól eltérő autópályarendszer működik, ott nem matricával váltható meg az úthasználati jogosultság, hanem úgynevezett kapus rendszeren keresztül tudunk fizetni az autópályák használatáért.

 

 

Az http://enc.utdij.hu/ weboldalon keresztül díjmentesen elérhető ENC-készülék segítségével nem kell beállni a sorba az autópályakapunál, hanem az ENC-eszközök használóinak kialakított külön sávon megelőzhetjük a sort, hogy a nyaralásra, pihenésre szánt időt ne az autópályán töltsük.

Az ENC-készülék segítségével bármely járműkategóriát használók számára (személyautó, teherautó, busz stb.) biztosított a várakozásmentes tovahaladás.

Az eszköznek nincsen külön bérleti díja, csupán a megtett utak alapján az útdíjat kell kifizetni. Nincsenek rejtett költségek, a felhasználó valójában ugyanannyit fizet, mintha kapunál fizetne, csak éppen kényelmesebben és gyorsabban tud haladni.

Kovács Emese, az http://enc.utdij.hu/ oldalt üzemeltető Biorobotok Informatikai és Adatfeldolgozási Kft. ügyvezetőjének tájékoztatása szerint az ENC használata nagyon egyszerű, nem kell bekapcsolni vagy bármit is beállítani rajta: egyszerűen csak a szélvédőnél kell tartani és a kapuknál az ENC feliratú sávba behajtani.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >