Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Zsűrizték a tóparti virágosítást
Zsűrizték a tóparti virágosítást Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2017. június 29.
ImageVelence városa tradicionálisan jól szerepel évről évre a különféle virágosítási és környezetszépítő megmérettetéseken. A májusi virágosítási akcióban a település apraja-nagyja részt vett az ovisoktól a nyugdíjasokig.

 

 

Az, hogy ez - és a zöldterületek folyamatos gondozása, a környezetvédelem, a megújuló energia felhasználása - miként sikerült, arról június 27-én kaphattak némi képet a szervezők, amikor a Virágos Magyarország környezetszépítő verseny zsűrije látogatott a tóparti városba. A Tamás Ádám vezette három fős szemléző csapat a rekkenő hőségben, délidőben sem sajnálta az energiát, 33 fok ide vagy oda, precízen végezték munkájukat, amit összességében elégedetten zártak.

A zsűri tagjait délelőtt a polgármesteri hivatalban fogadta Koszti András polgármester, majd több, mint 3 órán át a népszerű helyi környezetbarát elektromos kisbusz, a VelencE busz segítségével járták sorra a város központi helyeit, hogy szemügyre vegyék, mennyire virágos, rendezett és főképp mennyire környezetkímélő és környezettudatos Velence. Amit láttak, elégedettséggel töltötte el őket. Kiváltképp a tó mellett fekvő ökopark, néhány virágosítási megoldás és a jövő kapcsán felvázolt tervek nyerték el az ítészek tetszését.

 

 

- Van egy szint ahonnan nehéz feljebb lépni, mert folyamatosan remek munkát végeznek a helyi illetékesek. Ilyen Velence is. Mindazonáltal tavalyhoz képest az idei évben sikerült még magasabb szinten teljesítenie a városnak, így azt gondolom, hogy minden érintett, a virágosítást, környezetszépítő tevékenységet láthatóan szívén viselő polgármester, Koszti András úr, a Benkő Istvánné vezette "virágos különítmény" és mi, a zsűri tagjai is elégedettek lehetünk. Az ökopark és a számunkra felvázolt, láthatóan jól átgondolt további környezetszépítő tervek meggyőztek minket arról, hogy Velence számára nem csak ma, hanem egész évben fontos az, hogy az ide érkezők és a helyiek milyen városképpel találkoznak nap mint nap. - emelte kis a zsűri tagja, Jankovics Ilona, másik két szemléző társa egyetértő megerősítése mellett.

Az, hogy a zsűri elégedettsége és a velenceiek jó munkája mit ér majd a verseny eredményhirdetésekor, azt egyelőre sejteni sem lehet, egy azonban bizonyos: akik tehettek érte, mindent meg is tettek annak érdekében, hogy Velence valóban virágos, zöld és környezetbarát legyen januártól decemberig. A zsűrizés még hetekig tart majd országszerte, az eredményhirdetésre pedig az ősz folyamán kerül sor.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >