Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Zemlényi Eszter újabb nemzetközi sikere Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2017. július 02.
Zemlényi Eszter az előkelő második helyen végzett a Marosvásárhelyen megrendezett 3 fordulós Virginia Zeani Nemzetközi Énekversenyen.

 

 

A 4 napos fesztiválnak a marosvásárhelyi Kultúrpalota adott helyet. A megnyitón Virginia Zeani, világhírű operaénekes, aki idén tölti be a 92. életévét, Floridai otthonából video üzenetben köszöntötte a résztvevőket.

A 6 tagú zsűri elnöke a kiváló román professzor, szoprán énekesnő: Horiana Brănişteanu volt, a zsűri tagjai: Robert Koerner a Lyoni Opera igazgatója, Soyung Yu koreai operaénekes, Dr. Marton Melinda professzor asszony, Cosmin Marcovici a Román Nemzeti Opera managere, Josef Hussek a Festival Salzburg konzultánsa és Kürthy András rendező, producer.

A rangos, több fordulós verseny döntőjében a 11 kiválasztott finalista produkcióját a Marosvásárhelyi Állami Filharmónia Zenekara kísérte Cristian Sandu vezényletével.

Az első helyezést a román bariton: Alexandru Chiriac, harmadikat pedig a szintén román származású tenor: Alin Stoica érdemelte ki.

Zemlényi Eszter egyedüliként képviselve Magyarországot, a versenyen román, osztrák, moldáviai, olasz, német és portugál versenyzőkkel mérte össze tudását, a közönség elismerése mellett a zsűri is magasra értékelte produkcióját.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >