Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Elkészült a tetőfelújítás az Ybl Tagóvodában Nyomtatás E-mail
Írta: Gáspár Péter   
2017. július 04.
Közel 14 millió forintból valósult meg felújítás a Felsővárosi Óvoda Ybl Miklós Lakótelepi Tagóvodájában, ahol a folyton beázó, elrozsdásodott tetőkibúvót új, korszerű, hőszigetelt szerkezetre cserélték és kiépítették az új villámvédelmi rendszert is.

 

 

Jelentős felújítási munka készült el a Felsővárosi Óvoda Ybl Miklós Lakótelepi Tagóvodájában, ahol közel 350m2 tetőszigetelés perforálását végezték el, kialakították a lejtést a csapadékvíz-lefolyók irányába, amelyek szintén megújultak: új PVC-lefolyókat építettek be. A folyton beázó, elrozsdásodott tetőkibúvót korszerű, hőszigetelt szerkezetre cserélték és kiépítették az új villámvédelmi rendszert is. A belső terekben járulékos munkaként a kivitelező elvégezte a beázott helyeken a vakolat javítását, felújítását is. Megtörtént az intézmény homlokzatán a meglazult vakolati részek javítása, pótlása is.

A munkálatok kapcsán Székesfehérvár polgármestere elmondta, hogy a város által indított Ybl-program keretében valósult meg a közel 14 milliós felújítás, ami többször került szóba az elmúlt években. Legutóbb a jubileumi ünnepség keretében tett ígéretet az önkormányzat, hogy a tetővel folytatódik a felújítások sora. Dr. Cser-Palkovics András polgármester örömét fejezte ki, hogy fehérvári vállalkozás – az Alba-Complett Kft. - végezte a munkát. A felújítás révén megújult nagy előrelépést jelent az intézmény életében.

Bisztriczné Macz Éva óvodaigazgató elmondta, hogy az Ybl Miklós Lakótelepi Tagóvodát a felújítás alatt nem kellett bezárni, folyamatosan biztosítva volt a gyerekek óvodai ellátása. A nyári időszakban az óvoda július 24-ig üzemel, utána két hét szünet következik.

Az intézményvezető beszámolt arról is, hogy a nyár folyamán felújítás kezdődik a Felsővárosi Óvodában is, az elhasználódott azbesztes palatető lécezését és a vízelvezető-csatornát cserélik ki. A munkára öt hét áll rendelkezésre a kivitelezőnek, július 24-e és augusztus 25-e között.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >