Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow EL: simán továbblépett a Vidi
EL: simán továbblépett a Vidi Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2017. július 05.
ImageA kissé nyögvenyelős első találkozó (a hajrában szerzett két góllal nyert a Vidi) után a Balzan FC elleni, máltai EL-visszavágón sem a meccs eleje volt a fehérvári csapaté, mivel a 38 fokos hőségben kicsit a "strandon" feledkeztek Juhász Rolandék, amit góllal (lesről esett góllal) büntetett Kaljevics.

 

 

1-0 után aztán összekapta magát a Videoton és 23 percnyi játék után Géresi és Scsepovics találataival 1-2-re fordított. Ekkor már további négy gólra lett volna szüksége a csodával felérő továbbjutáshoz a máltai ezüstérmesnek. Csodák azonban igen ritkán vannak a fociban, így a több ziccert elpuskázó piros-kékek úgy is simán (5-3-as összesítéssel) továbbléptek a második fordulóba, hogy rúgtak egyet és kaptak kettőt még (az első szintén lesről, a második jogos büntetőből esett) a végéig, így 3-3-as döntetlennel zártak...

Effiong és Kaljevics újabb találata (a kettő között Juhász Roland fejelt gólt) nem igazán ingatta meg a magabiztos, ám időnként hajmeresztő hibákat elkövető Videotont, amely a következő körben az észt Kalju és a feröeri B36 Tórshavn párharcának továbbjutójával (az első meccsen a Kalju 2-1-re nyert hazai pályán) kerül majd szembe július 13-án és 20-án.

Simán továbblépett tehát a Videoton egy edzőmeccs hangulatú és többnyire tempójú találkozón, amelyen éppen annyit adott ki magából, amennyi kellett ahhoz, hogy a továbbjutása ne kerüljön veszélybe. Ez sikerült is, ám a folytatásban már ennél több kell majd, annak ellenére, hogy azért egy észt vagy feröeri gárda ellen is illik továbbjutnia Marko Nikolics csapatának. Itt azonban nem árt gyorsan leszögezni: már ez a máltai egylet sem volt "kutyaütő" társaság, brazil, kameruni, szerb és montenegrói légiósokkal teletűzdelt, kiváló edzőpartnere volt a fehérvári alakulatnak, amelynek ez a két találkozó jól szolgálta a formába hozását a soron következő EL-párviadalra és a hamarosan kezdődő bajnokságra.

Ez volt a Vidi kispadján Marko Nikolics hatodik mérkőzése, most kapott először gólt együttese - igaz mindjárt hármat is - és öt győzelem mellett ez volt az első, amit nem nyert meg irányításával a honi ezüstérmes. Ha ez a sorminta a tétmeccseken is hasonlóképpen alakul majd, nem lesz nagy gond. Mindazonáltal az látszik, hogy van még bőven mit csiszolnia csapata játékán a szerb mesternek.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >