Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow A város 24 intézményében folynak fejlesztések
A város 24 intézményében folynak fejlesztések Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó, Biró Éva   
2017. július 27.
ImageA Napsugár Óvoda Nefelejcs Tagóvodája is megújult a KÉPES program segítségével. Mészáros Attila alpolgármester és Ács Balázs, a Masterplast alelnöke tegnap közösen adták át az óvoda felújított tetőszerkezetét az intézmény vezetőjének, Mályi Lillának.

 

 

Szerdán délután adták át a megújult Napsugár Óvoda Nefelejcs Tagóvodája tetőszerkezetét. A KÉPES program keretében a Masterplast cégcsoport ajánlotta fel az óvoda 450 m² alapterületű tetőszerkezetének felújításához az új innovációs terméküket, mely nemcsak szigetel, de napsugárzást visszaverő hatással is bír, így a bevonat szigeteléssel jelentősen csökken a tető hőterhelése. A kivitelezést a Masterplast partnercége, az Isoconstruct Kft.  oldotta meg a Székesfehérvári Önkormányzat finanszírozásával.

Mészáros Attila
alpolgármester örömét fejezte ki, hogy a 2013-ban elindított program segítségével a Nefelejcs Tagóvoda tetőszigetelése is elkészült. „A cégekkel közösen több tízmillió forint értékben újítunk fel intézményeket: a vállalatok által összeadott és jó célra felajánlott összegeket az Önkormányzat kiegészíti, ezzel valósulhatnak meg a beruházások. Köszönöm a Masterplast Nyrt. minden munkatársának és lengyel partnercégüknek, hogy biztosították a lehetőséget.” – fogalmazott az alpolgármester.

A nyári felújításokkal kapcsolatban elmondta, hogy a város 24 – oktatási, nevelési, egészségügyi és szociális – intézményében folynak fejlesztések: 966 millió forint összegű beruházást valósít meg idén az Önkormányzat az Ybl-program keretében. Ezek között tetőszigetelések, fűtéskorszerűsítések és nyílászárók cseréje, illetve villamoshálózatok fejlesztése és homlokzatfelújítás is zajlik. A 17 óvoda és bölcsőde, valamint a 3 általános iskola mellett elindulnak az orvosi rendelők felújításai, elsőként a Verseci úton.

Deák Lajosné
önkormányzati képviselő is méltatta a KÉPES programot, amelynek köszönhetően számos intézmény újulhatott meg. „A Nefelejcs utcai óvodában 2015-ben kezdtük a nyílászárók cseréjét az Ybl-program keretein belül, ami az idén fejeződik be, az utolsó szakasz összesen 9 millió forintos beruházásból.” – mondta, és az intézménybe járó 150 gyermek és szüleik, valamint a nevelők közös munkáját kiemelve köszönte meg a cégnek a tetőszerkezet felújítását.

Az átadáson a Masterplast egy kisfilmmel szemléltette a munkafolyamatot, majd Ács Balázs alelnök a program jelentőségét azzal írta le, hogy a gazdasági tevékenységet folytató cégek más formában is tehetnek a város közösségéért. „Magyarországon ez az első ilyen anyaggal bevont épület. Új lapostető-építéseknél és felújításoknál is kivitelezhető a technológia, Lengyelországban nagy bevásárló áruházak, ipari és közintézmények tetején alkalmazták már ezt a bevonatot,  a megtérülést 18 hónapra kalkulálták.” – tette hozzá Ács Balázs, és elmondta, hogy a felújítás előtt az eredeti tetőszerkezeten mért 52 °C hőmérséklet helyett az innovatív anyagnak köszönhetően már 32 °C mérhető a tető felszínén.

Mályi Lilla
óvodaigazgató megköszönte a felújítást az intézmény egész közössége nevében, és mint mondta, ugyan nem látványos a beruházás, de a mindennapokban és a gyermekek egészségét tekintve annál jelentősebb.


A KÉPES, azaz a Közösségi Értékteremtő Program
– Együtt Székesfehérvárért! elnevezésű kezdeményezés célja, hogy a vállalati szféra és az önkormányzat összefogásában olyan megoldásra váró feladatok valósuljanak meg, melyek maradandó értéket teremtenek a helyi közösség számára.

2017-ben a 8. számú Bölcsőde és a Hosszúsétatéri Óvoda Tóvárosi Tagóvodája fog megújulni. Az anyagi támogatás mellett a program kiemelt eleme a szemléletformálás és az önkéntesség kultúrájának továbbfejlesztése, így a szokásokhoz híven az idei évben is megszervezésre kerül egy önkéntes nap az érintett bölcsődében és óvodában, amelyen a vállalatok önkéntesei mellett az óvodai munkaközösségek, a gyerekek és a szülők is részt vesznek a tervek szerint. Az önkéntes napon olyan munkák megvalósítására kerül sor, melyek hozzájárulnak a bölcsődei környezet szebbé, rendezettebbé tételéhez.

A KÉPES program eddig is jelentős többlet értéket hozott létre az elmúlt években, hiszen az összefogás gondolatteremtő erejének köszönhetően az Önkormányzat olyan munkák megvalósítását is megfinanszírozta, amelyek nem voltak napirenden.
 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >