Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow II. Velencei-tavi Ütős Fesztivál
II. Velencei-tavi Ütős Fesztivál Nyomtatás E-mail
Írta: Németh Zoltán   
2017. július 28.
Image2017. július 28-30. között kerül megrendezésre a II. Velencei-tavi Ütős Fesztivál az agárdi Szabadstrand területén. Az ütős hangszerek seregszemléje és a zenei irányzatot művelő együttesek koncertjei hiánypótló eseménynek számítanak Magyarországon, ez a tavaly szeptemberben Velencén megrendezett I. Ütős Fesztiválon is bebizonyosodott, ahol az esti koncertek majd 3000 néző előtt zajlottak. A tavalyi fesztiválra épülve idén is fergeteges hangulattal és kiváló programokkal várják az érdeklődőket.

 

 

A II. Velencei-tavi Ütős Fesztivál művészeti vezetője, Ölvedi Gábor ismét sokszínű és változatos zenei programokkal álmodta meg a rendezvényt.

Egy kis ízelítő látható: ITT

 


 

A 2017-es év fellépői:

- TRIBALI (Málta)

A máltai Tribali zenekar a nemzetközi pszichedelikus, spirituális, műfaj zseniális képviselője. Hatások és stílusok vegyülnek az acid rocktól az egzotikus, érzéki folktémákon, markáns szitárjátékon keresztül, keleti hangulatokon át a meditatív zenéig. Jó utat! 

- KONGATTACK

A Velencei-tó életének meghatározó, mindenkiben nyomot hagyó zenei színfoltja a Kongatteck. Elementáris erővel feltörő zenéjük az ember azon képességét aktivizálja, amely kortól és nemtől függetlenül ott rejlik mindannyiunkban ritmusba kódolva.

- ATARU TAIKO

A több ezer éves keleti kultúra és japán dobművészet megelevenedésének lehetnek tanúi az előadás nézői. Fergeteges dinamika, koreográfia, élmény.

- DAWHY

Keleti, balkáni, elektro, techno, metál funk Magyar-ázatok.

- MESZECSINKA

A Meszecsinka neve Holdacskát jelent és egy bolgár népdalból jött. Hét nyelven énekel (magyar, cigány, bolgár, spanyol, finn, angol, arab), sok stílust ötvöz. Ösztönből zenél és rácsodálkozik a világra, megkerüli a slágerlistákat és belelopakodik az emberek szívébe.

- KURUL DOBOSOK

A tavalyi év után ismét fellép az ősi magyar és keleties hangokat és ritmusokat megszólaltató Kurul dobosok.

- G-BASE

Kiss G László jazz-világzenei formációja bemutatkozó koncertjén két basszusgitárral, dobbal, didgeridoo-val és énekkel szerepel. Lendületes és improvizatív előadásmód, az európai és afroamerikai ritmusvilág együttélése, újraértelmezett jazz... 

 

 

A koncertek mellett rengeteg kísérő program is várja az érdeklődőket (Beat Box Session, Metronom Dobiskola, Tibeti Hangtál Kalandok, Afro tánctanítás, Water Drumming, Tűzön járás, Intarktív Dobtér, Gubás Gabi meséi, Beach Rögbi, Mesejurta, Haka Bajnokság, Vízisportok).

 

A II. Velencei-tavi Ütős Fesztivál támogatói:

- Nemzeti Kultúrális Alap

- Gárdony Város Önkormányzata

- Agárdi Pálinkafőzde

- Cornexi

A II. Velencei-tavi Ütős Fesztivál Médiatámogatói:

- Fidelio

- Port.hu

- Femina.hu

- NoNém Média

2017 júliusának utolsó hétvégéjén vár mindenkit a II. Velencei-tavi Ütős Fesztivál!

További részletek: www.utosfeszt.hu

 

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >