Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Játékos alkotás szívvel-lélekkel a Napraforgó Táborban
Játékos alkotás szívvel-lélekkel a Napraforgó Táborban Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2017. augusztus 04.
ImageA Játszótárs Játékkészítő Műhely munkatársai tartottak alkotó, játékos foglalkozást ma délelőtt a Napraforgó Városi Napközis Táborban. Évek óta folyamatosan bekapcsolódnak nemcsak a Bregyóban, hanem a Velencén zajló önkormányzati tábor kreatív munkájába is, hogy különleges anyagokat felhasználó egyedi kézműves technikákat tanítsanak a gyerekeknek, megszerettetve velük az alkotás örömét.

 

 

A Játszótárs Játékkészítő Műhely munkatársai évek óta közreműködnek a székesfehérvári önkormányzat nyári táboraiban. A kézműves szakemberek – Sevella Zsuzsanna, Gonda Emma, Gonda Julianna, Hegedűs Orsolya és Zics Adrienn – idén is több turnuson át bekapcsolódtak a programokba a Bregyó Sportcentrumban zajló Napraforgó Városi Napközis Táborban és a velencei Székesfehérvári Gyermek és Ifjúsági Táborban.

A kézművesek olyan különleges alapanyagokat és technikákat hoztak ma délelőtt a Bregyóba, melyek alkalmazására otthon és az iskolában nincs mindig lehetőség. A gyerekek a táborban elegendő időt és megfelelő útmutatást, egyedi segítségnyújtást kaptak, hogy a különféle alkotó módszerekben kipróbálják magukat, felfedezzék tehetségüket, és megtapasztalják az anyagok és technikák nyújtotta lehetőségeket.

A Játszótárs Játékkészítő Műhely már a júliusi kezdés előtt készült a táborokra, idén második alkalommal szervezett felkészítőt a Napraforgó Táborban résztvevő tanároknak. Alkotó technikákat, eszközöket mutattak számukra, melyeket a pedagógusoknak a táborokban, majd később az iskolában is hasznosítani tudnak, hogy színessé, élvezetessé tegyék a tanítást. Az alapanyagokat és eszközöket a Nemzeti Kulturális Alaphoz benyújtott pályázatból finanszírozták. 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >