Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow U23-as triatlon Eb: 5. a mix-váltó
U23-as triatlon Eb: 5. a mix-váltó Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2017. augusztus 07.
ImageBicsák Bence egyéniben nyert aranyérme, valamint Bragmayer Zsanett ezüst és Dévay Márk bronzérme után magasra került a léc a velencei U23-as triatlon Európa-bajnokság zárószámában, a mix-váltók versenyében.

 

A formájuk alapján itt is kinézett egy szépen csillogó medália a mieinknek, ám négyfős csapatunk másodikként startoló tagja, Dévay Márk rendkívül balszerencsés volt. Éppen az élen haladt a brit versenyzővel, amikor az egyik kanyarban bukott, melynek során megsérült a biciklije, hátsó kereket kellett cserélnie, utána pedig már nem volt reális esély a dobogóra. Végül - bár a hajrában Bicsák Bence sokat hozott a hátrányból - az 5. helyen végzett a magyar egység.

 


 

A győzelmet a britek, a második helyet az oroszok, a harmadikat az olaszok szerezték meg, közvetlenül előttünk a spanyolok futottak be. Balszerencsés, de szépen helytálló csapatuk tagjai: Bragmayer Zsanett, Dévay Márk, Sebők Klaudia és Bicsák Bence. A mieink összességében egy-egy arany, ezüst és bronzéremmel zártak, a britek szintén hárommal, két arannyal és egy bronzzal. Svájcnak és Oroszországnak 1-1 ezüst, az olaszoknak 1 bronzérem jutott.

Az Eb utolsó napján az utánpótlás országos bajnokságon az újonc lányoknál Tóth-Mogyorósi Zóra és Mándli Fanni, a fiúknál Kárpáti Máté és Trungel-Nagy Zalán győzött, míg a gyermekeknél Dobi Lili és Kovács Gyula, a serdülőknél pedig Horváth Karolina Kinga és Szentpétery Patrik állhatott a dobogó tetejére.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >