Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Több mint száz új parkolóhely a Palotai úton
Több mint száz új parkolóhely a Palotai úton Nyomtatás E-mail
Írta: Kész-Varga Mónika   
2017. augusztus 15.
Dr. Cser-Palkovics András polgármester és Bozai István városgondnok közösen számoltak be a Palotai út 9. szám alatt elkészült több mint 100 parkolóhelyről, amelyet a Székesfehérvári Királyi Napokra érkezők már használhatnak. A parkoló díjfizetési kötelezettség nélkül vehető igénybe.

 

Székesfehérvár Önkormányzata év elején döntött a város komplex parkoló-hálózatának fejlesztéséről, melynek révén, a Belváros peremén az elkövetkezendő három évben – akár területvásárlásokkal – mintegy ezer darab új parkolóhely kerül kialakításra. A gépjárművel közlekedők számára a Belváros minél kedvezőbb megközelíthetősége érdekében megindult programnak köszönhetően a Székesfehérvári Királyi Napok kezdetére a Palotai úton egy új parkolót nyitottak ma meg.      

Dr. Cser-Palkovics András polgármester elmondta: szerették volna, hogyha ezen a területen egy új gyűjtőparkoló kerülhet kialakításra. Ezt területvásárlással tudták megvalósítani úgy, hogy abban a Városgondnokság működött közre, amit megköszönt nekik. Mint mondta, ez nagyon sokak parkolási problémáira jelent majd megoldást. Mától ez már használható.
Szólt arról is, hogy díjfizetési kötelezettség a parkolón nincsen, így azt ingyen igénybe lehet venni. Hangsúlyozta, mivel murvás parkolóról van szó, ideiglenes burkolattal, ezért nem szeretnék ezt bevonni a díjfizetési zónába. Ingyenesen használható gyűjtőparkolóként fog funkcionálni: akár a Belváros közeli hivatalok, akár az Alba Pláza, vagy a különböző kulturális intézmények, illetve a buszpályaudvar könnyebb megközelítését szolgálva.
Távlati célként elmondta, hogy a jövőben ezen a területen épülhet meg az eredetileg a Dr. Koch László utcába tervezett parkolóház, ahol pedig felszíni parkoló kerül majd kialakításra, és ezt követően újítják fel teljes szélességében a Dr. Koch László utcát. Az ezzel kapcsolatos előtervezés megkezdődött.  

Arról már Bozai István városgondnok számolt be a helyszíni sajtótájékoztatón, hogy a Palotai út 9. szám alatt, a 3000 m2-en az elmúlt hetekben kialakításra került parkolóban mintegy 110 parkolóhely áll a gépjárművel közlekedők rendelkezésére. A 30 centiméteres alapot kapott, zúzott burkolatú, valamint aszfaltburkolatú útcsatlakozásokkal, jelzőtáblákkal és közvilágítással ellátott parkoló kialakításának nettó költsége 23,5 millió forint volt, amit megköszönt a kivitelező cégnek. Kiemelte, hogy a parkoló egyirányú, egy bejárattal és egy kijárattal. Így sokkal biztonságosabb, tekintve, hogy szembejövő forgalomra nem kell figyelni.

 

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >