Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Coco Jamboo és tűzijáték a Korzón
Coco Jamboo és tűzijáték a Korzón Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2017. augusztus 21.
ImageHiába ijesztgettek már délutántól esővel és erős széllel az időjósok, a lassú mozgású hidegfront nem tette tönkre Velence születésnapi programjait. A negatív előrejelzés otthon tartott sokakat, ám így is több ezren megfordultak a Korzón, ahol az események zajlottak.

 

 

Aki ott volt, nem bánta meg, mert élőben láthatta a 90-es évek egyik slágergyáros alakulata, a Mr. President frontemberét, LayZee-t, aki természetesen előadta minden idők egyik legnagyobb party-slágerét, a Coco Jamboo-t, valamint több egyéb korabeli sikerét, így pl az I'll Follow The Sun-t vagy az I Give You My Heart-ot. A Németországból érkezett sztár csinos énekesnője asszisztálásával (akiről kiderült, hogy magyar) remek hangulatot varázsolt a színpad környékére, de a kulisszák mögött is rendkívül szimpatikusan viselkedett, nagy örömmel osztotta az autogramokat és pózolt több száz fotóhoz, mosolyogva.

 

 

A további fellépők, közreműködők, így Róka Szabolcs mesemondó, a 4 Muskétás Sportegyesület, valamint DJ Smash is alaposan kitettek magukért, ők szintén jelentősen hozzájárultak az eseménysorozat sikeréhez.

Az esti tűzijáték volt a hab a tortán, bár végig figyelni kellett arra, vajon megérkezik-e az ígért eső és erős szél, végül jól sikerült a "szurkolás", nem volt eső, s nem fújt annyira a szél sem, hogy ne lehetett volna megrendezni a színpompás égi attrakciót.

A mellékelt kép is jól illusztrálja; a késő esti látványosság igazán pompásan sikerült. Sokan gratuláltak is Koszti András polgármesternek, hogy az égieknél sikeresen lobbizott, ezzel sikerült "elérnie" a halasztást, így az időjárás-felelős csak az éjjeli órákban küldte Velence fölé a csapadékot hozó felhőket és az élénkülő szelet.

 

 

A délutáni programok között szerepelt a "legszebb konyhakertek" program helyi résztvevőinek díjazása is. Velence első embere a következőknek gratulálhatott oklevéllel az eredményes szerepléshez: Éder János (kategória: normál, 50 nm feletti kert) Roskó Istvánné (zártkert – zöldséges kert), Szabó Sándorné (zártkert-vegyes), Bozár István (normál, 50 nm feletti kert), Galambos Mihály, Galambos Mihályné (mini, 50nm-ig kert), Csurgó István (zártkert-zöldséges kert), Kantár Ferencné (normál, 50 nm feletti kert ), Dr. Entz Ferenc Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium (2 kerttel nevezett közösségi kert kategóriában), Katona József, Katona Józsefné (normál, 50 nm feletti kert), Katona Zoltán, Katonáné Dávid Judit, Katona Mihályné (normál, 50nm feletti kert), Bajáczki László (zártkert: gyümölcsös kert).

Az utóbb felsorolt hét nevezőt országos versenyre továbbították. A központi díjátadóra várhatóan szeptemberben, Budapesten kerül sor.

 

Vasárnap újabb programokkal várták a közönséget a Velence Korzón, ahol 10.00 órakor kezdődtek a mentőszervezetek bemutatói (lesz füstsátor, vízből mentés, roncsvágás, tűzoltó makett készítés). Ezek a programok az ifjabb korosztály vélhető nagy örömére folyamatosan zajlottak késő délutánig. 18.00 órakor Andorai Péter és a The Graceband koncertje zárta a kétnapos programsorozatot.

(A kedvezőtlen időjárásra tekintettel a vasárnapi programokat a katasztrófavédelem javaslatára törölték a szervezők)

 

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >