Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Felújított és új építésű járdák, biztonságos közlekedés az Öreghegyen Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2017. augusztus 25.
ImageA kulturált, biztonságos közlekedést szolgálja az Öreghegyen két, a közelmúltban elkészült járdaépítési beruházás. Megújult burkolaton közlekedhetnek a gyalogosok a Máriavölgyi úton, a Bory-vár környékén, míg a Zsolnai út egyik oldalán új, betonlapos járda épült. A beruházások műszaki átadását tegnap tartották a szakemberek.

 

 

Városszerte zajlanak az út-, parkoló- és járdaépítési, felújítási munkálatok Székesfehérváron. Az Öreghegy két frekventált pontján fejeződött be nemrég a járdafelújítás és a járdaépítés.

A Máriavölgyi út Bory-vár felöli oldalán, a 46–52. számú házak között elbontották a régi, töredezett aszfaltjárda kopórétegét és pályaszerkezetét, majd térkövezték a szakaszt, míg a másik oldalon, a Vágújhelyi utca és a borpalackozó között, a bontási munkálatokat követően új aszfaltréteget kapott a járda. A Zsolnai út városból kivezető oldalán, a Lomnici utcai kereszteződéstől új, három- illetve kétsoros, betonlapos járda szolgálja a gyalogosok biztonságos közlekedését.

„Öreghegy több pontján nemcsak az utak, de a járdák állapota is gondot okoz. Ezért örvendetes, hogy a közelmúltban több helyen is lehetőségünk volt beavatkozni, és megoldani a problémákat.” – mondta a mai műszaki átadáson Östör Annamária önkormányzati képviselő. Hangsúlyozta, hogy a Máriavölgyi úton rendkívül intenzív a forgalom, hiszen Székesfehérvárnak fontos turisztikai célpontja a Bory-vár, ide jönnek a legtöbben a Belvároson kívül. A térköves járda lehetővé teszi a kulturált közlekedést, a biztonságos ki- és beszállást a járművekből. A másik oldal aszfaltos járdájának felújítása igen komplikált volt az alatta futó csapadékvíz-elvezető csatorna miatt.

Hozzátette, hogy a Zsolnai úton, a szennyvízelvezető rendszer kiépítését követően vált szükségessé a felújítás. Több helyen hiányzik a járda, éppen ezért nagyon fontos a buszforduló környékén elkészült új szakasz. A beruházásokat jövőre, az anyagi lehetőségeknek megfelelően folytatják. A képviselő, a rendőrség és a szakemberek külön felhívták az autósok figyelmét arra, hogy ne parkoljanak az új járdán! Ez nemcsak a szabályok betartása és a biztonság miatt, hanem az új járda állapotának megőrzése miatt is nagyon fontos.
 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >