Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Május végéig ingyenes a parkolás Velencén Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2017. szeptember 07.
A nyári főszezonban és télvíz idején, amikor be van fagyva a Velencei-tó, egy gombostűt sem lehet leejteni Velence frekventált, parthoz közel eső részein található parkolóiban. Ilyenkor az állandó lakosságszám duplájának, triplájának (!) megfelelő strandoló, nyaraló, korcsolyázó van jelen, éppen úgy, mint a nagyobb városi eseményeken.

 

 

Ezért is dicséretes, hogy a város vezetősége csak a település néhány parkolóját tette fizetőssé, s azokat sem egész évben, főszezonon kívül ugyanis nem kell fizetni a gépjárművek elhelyezéséért!

Koszti András polgármester arról tájékoztatott, hogy a parkolási rendszert működtető Velence Városgazdálkodási Kft vezetőjével arra az álláspontra jutottak, hogy 2017. szeptember 11. napjától 2018. május 25. napjáig a tóparti városban díjtalanná teszik a parkolást, tehát a három, parkolóautomatával ellátott helyen sem kell fizetni a gépjárművek elhelyezéséért. Ugyanakkor a várhatóan jelentősebb vendégforgalommal járó napokon (pl. télen, hétvégenként, amikor a befagyott tóhoz több ezren érkeznek korcsolyázni), illetve kiemelt események időtartama alatt a kulturált parkolási körülmények fenntartása érdekében, időszakosan a fizető parkolókban visszaállíthatják a díjfizetést.

Meglehetősen ritka lojalitás ez az illetékesek részéről, hiszen nagyon kevés hasonló példa van az országban. Mint a mesében: Aki nem hiszi, járjon utána!

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >