Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
21195 diákért dolgozik a Székesfehérvári Tankerületi Központ Nyomtatás E-mail
Írta: Fejér Tamás   
2017. szeptember 08.
ImageTöbb mint 21 ezer tanulójával, közel 150 feladatellátási helyével az ország egyik legnagyobb Tankerületi Központja a székesfehérvári. A nyáron elvégzett munkákról és az előttünk álló tanévről iskolai vezetők és Török Szabolcs tankerületi igazgató közösen számolt be.

 

 

Január elsejétől önálló költségvetési szervként működnek a Tankerületi Központok, így most kezdődött az első tanév az új felállásban. Ehhez kapcsolódva invitálta a Székesfehérvári Tankerületi Központ kerekasztal-beszélgetésre az iskolák és a sajtó képviselőit. A tanévkezdő beszélgetésen Török Szabolcs tankerületi igazgató mellett részt vett Bárányos József, a Bicskei Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola igazgatója, Kajos Péterné, a Móri Radnóti Miklós Általános Iskola igazgatója, Mészárosné Törzsök Zsuzsanna, az Arany János Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola és EGYMI igazgatója valamint dr. Vizi László Tamásné, a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium igazgatója is.

“Szeretnénk megmutatni, hogy ez nem egy távolságtartó, szigorú hivatal, hanem egy együttműködő, az iskolákkal közösen gondolkodó szervezet.” - emelte ki Török Szabolcs hozzátéve, hogy sok tapasztalt, nagy tudással rendelkező szakember van az intézményekben, akikkel közös munkacsoportokban szeretnének dolgozni, ahelyett, hogy felülről hoznának döntéseket.

A nyári felújítások kapcsán elhangzott, hogy 2017. augusztus 31-ig, közel 70 millió forint értékű beruházás valósult meg. A tankerületi központhoz tartozó intézményekben 364 tanterem újult meg, továbbá 19 tanterem teljes burkolatcseréje is megvalósult. Az Arany János Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola és EGYMI egy új telephellyel gazdagodott. A Seregélyesi úton 15 osztály tanulhat, és a közismereti tárgyak mellett a szakmai, gyakorlati képzések is helyet kapnak az új épületrészben.

A kerekasztal beszélgetésen Mészárosné Törzsök Zsuzsanna, az Arany János Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola és EGYMI igazgatója mutatta be a több mint fél évszázada működő, régiós szinten is egyedülálló gyógypedagógiai centrummá fejlődő intézményüket. A “Bázisiskola” címet viselő Arany EGYMI a társintézmények és a többségi intézmények számára biztosít együttműködést, tapasztalatcserét, mintát, modellt nyújtó adaptálható tudásbázisuk, jó gyakorlatuk átadásával.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >