Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
A Teleki 5c kapta a "2017 Legmobilisabb Osztálya címet Nyomtatás E-mail
Írta: Fejér Tamás   
2017. szeptember 28.
ImageHét osztály, közel 200 iskolás, több mint 180 "egészséges közlekedési eszközzel" vett részt a múlt heti autómentes napon. A pénteki teszten legjobban teljesítő három osztály tanulói tegnap a Városháza Dísztermében vehették át nyereményüket, majd rögtönzött fogadóórán kérdezhették Székesfehérvár polgármesterét.

 

 

A pénteki autómentes napon hét osztály közel 200 tanulója vett részt az öt állomásos vetélkedőn, ahol többek között biciklis akadálypályát teljesítettek, kvíz-kérdésekre válaszoltak, emellett a kerékpár kötelező felszereléseinek felismerésében és felnihajtásban is megmérkőztek egymással. A három legjobban teljesítő osztály szerda délután dr. Cser-Palkovics András polgármestertől és az autómentes napot szervező Fehérvári Programszervező Kft. szakmai vezetőjétől, Benkő-Igaz Krisztinától vehette át az elismerő oklevelet és az ajándékokat a Városháza Dísztermében.

Az első helyen a Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola 5. c osztálya és a DÖK-ösök végeztek, a második helyet a Talentum Református Általános Iskola 4. osztálya szerezte meg, a harmadikak pedig a Teleki 4. a osztályosai lettek. Az oklevél és ajándékcsomag mellett az iskolák 100, 50 illetve 30 ezer forint értékű sportszerutalvánnyal is gazdagodtak.

Dr. Cser-Palkovics András a díjátadón is felhívta a figyelmet az alternatív, fenntartható közlekedési eszközök fontosságára, és arra, hogy ezek elterjedésében az infrastrukturális feltételek mellett, a szemléletformálásnak is jelentős szerepe van, amit már gyerekkorban célszerű elkezdeni.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >