Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Fehérvár Fényei - összefogás az állatokért
Fehérvár Fényei - összefogás az állatokért Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2017. szeptember 29.
ImageFehérvár Fényei mottóval ismét nagyszabású programot szervez az Állatok Világnapja tiszteletére a HEROSZ Fehérvári Állatotthona és a Dog Garden Kutyapanzió, Kutyanapközi és Kutyaiskola.

 

 

A HEROSZ Fehérvári Állatotthona idén ünnepli 25 éves fennállását, ennek jegyében telik az év számos rendezvénye, köztük az Állatok Világnapja tiszteletére szervezett program is, melyet a hétköznapokban is szoros szakmai kapcsolatot ápoló Dog Gardennel közösen rendeznek.

A programokat ismertetve Krepsz Gyöngyi, a Fehérvári Állatotthon vezetője elmondta, a rendezvényt a Dog Gardennel közösen hívták életre, mára hagyománnyá vált. Október 7-én, szombaton 19.00 órára várják az állatbarátokat, a szimpatizánsokat kedvenceikkel együtt a Fehér Palota Üzletközpont parkolójába. A rendezvény díjátadóval indul, ekkor hirdetik ki a 25 éves évfordulóra, általános iskolásoknak meghirdetett rajzpályázat és novellaíró pályázat eredményeit,  a pályázatra 55 rajz és 10 novella érkezett. Ezt követően lesz a fáklyás felvonulás, amely az üzletközponttól indulva a Palotai úti felüljárón, majd a Liszt Ferenc utcán, a Városház téren és a Fő utcán át tart a Hotel Magyar Királyig. A fáklyás menetet még színesebbé teszik a tűzzsonglőrök, akik a végállomáson is bemutatót tartanak, és itt lesz fényfestés is. A szervezők kérik, hogy a résztvevők hozzanak magukkal fáklyákat, vagy biztonságosan égő gyertyákat, mécseseket. Szeretnék, ha minél többen csatlakoznának a rendezvényhez, amit demonstrációnak is tekinthetünk az állatokért, akik nem tudnak magukért kiállni.


Szintén az Állatok Világnapjához kapcsolódóan plakátkiállítás nyílt a Fehér Palota emeleti folyosóján. A plakátok az állatvédelmi munka valóságát, mindennapjait mutatják be, a tárlat október 8-ig látogatható. A képek révén az emberek rájöhetnek arra, hogy ők is sokat tehetnek az állatvédelemért a kedvenceik megfelelő tartásával, ivartalanításával és környezettudatos vásárlással, az állatkísérleteket mellőző termékek használatával.

Győrfi Henriett
, a Dog Garden vezető trénere arról szólt, hogy napi munkájuk során gyakran találkoznak a hobbi állattartás árnyoldalaival, a kutyák elhanyagolásával, szocializációs hiányosságaival, ezért sok állat rehabilitációjára van szükség. Az állatvilág szépségeit csak akkor tudjuk ünnepelni és élvezni, ha azokat óvjuk és gondozzuk, ami közös felelősségünk. Erre alapozva született meg három évvel ezelőtt a fáklyás felvonulás ötlete, amely ismét egy csendes felszólalás lesz az állatok nevében. Szeretettel várják elsősorban a kutyásokat, de lehet hozni cicákat, más kedvenceket, kisebb rágcsálókat is, ellátva őket a megfelelő védelemmel.

Az állatok sok esetben jogfosztottak, az élethez való joguk, megfelelő tartásuk és védelmük kizárólag az emberektől függ. Örvendetes lenne, ha minden ember megértené, hogy a gyerekekhez hasonló felelősséggel tartozunk az állatainkért! Fontos, hogy ezt elmondhassuk a különféle rendezvényeken. – hangsúlyozta a sajtótájékoztatón Viza Attila önkormányzati képviselő. Köszönetét fejezte ki a Fehérvári Állatotthonnak és a Dog Gardennek a fáklyás felvonulásért, mellyel szimbolikusan is rávilágítanak a felelősségünkre és arra, hogy minden állatnak joga van az élethez, az emberséges körülményekhez. Fontos, hogy példát mutassunk a gyerekeinknek, illetve megvan a jogi környezet ahhoz, hogy a törvény szigorával büntessék az állatok bántalmazóit.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >