Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Közgyűlési támogatás a Nemere-projekthez
Közgyűlési támogatás a Nemere-projekthez Nyomtatás E-mail
Írta: Stettler Zsuzsanna   
2017. szeptember 29.
Pénteki ülésén 9,350 millió forintos támogatást biztosított Székesfehérvár Közgyűlése az Albatrosz Repülő Egyesületnek. A megítélt forrással a Nemere újjáépítésére meghirdetett programhoz csatlakozik a város. A Börgöndi Repülőnapon jelentették be, hogy közösségi összefogással, az Albatrosz Repülő Egyesület koordinálásával szeretnék megvalósítani a fehérvári repüléstörténet szimbólumaként emlegetett vitorlázógép újjászületésére hirdetett programot.

 

 

Szeptemberben, a Börgöndi Repülőnapon jelentették be a Nemere-projekt elindítását. A Támogassa a Nemere újjászületését Székesfehérváron! felhíváshoz bárki csatlakozhat, hiszen széleskörű társadalmi összefogással szeretnék a magyar tervezésű és Székesfehérváron épített vitorlázó repülőgépet városunkban újjáépíteni. A 20 méteres fesztávolságú Nemere világszínvonalú volt a maga korában, 1936. augusztus 12-én 326,5 kilométerrel világrekordot repült, de a háborút követően sajnos megsemmisült.

Az Albatrosz Repülő Egyesület egy több mint kétezer aláírást tartalmazó ajánlást adott át dr. Cser-Palkovics András polgármesternek, amelyben a város százéves repüléstörténetére és a Nemere egykori székesfehérvári megépítésére tekintettel kezdeményezték a vitorlázó repülőgép újjáépítését, az abban való közreműködést. Erre tekintettel már a meghirdetéskor csatlakozott Székesfehérvár Önkormányzata a felhíváshoz.

A Közgyűlés pénteki ülésén anyagi támogatásról is döntött: 9,350 millió forintos támogatást szavazott meg a képviselőtestület. Az Albatrosz Repülő Egyesület részére, a Nemere újjáépítéséhez biztosítja ezt a forrást a város.    

Bárki csatlakozhat a nemes törekvéshez, a 10102952-01361800-01004000 számlaszámra várják a felajánlásokat.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >