Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow A bauxittól a végtermékig
A bauxittól a végtermékig Nyomtatás E-mail
Írta: Fejér Tamás   
2017. október 03.
"Együtt erősebbek vagyunk" - mondta Frank Iepenema, a Sapa Profiles Kft. ügyvezető igazgatója Székesfehérváron, utalva arra, hogy a tegnapi naptól a Sapa 100%-os tulajdonosa lett a Hydro. Az alumíniumipar két meghatározó cégének egyesüléséből a világ egyik vezető, az összes kontinensen jelen lévő, 35.000 főt foglalkoztató vállalata jött létre.

 

 

A Sapa-t eddig 50%-ban tulajdonló Hydro megvásárolta a cég másik 50%-át is, így a mai naptól, a Székesfehérváron is jelen lévő cég 100%-os tulajdonosává vált. A Hydro vezető szerepet töltött be a nyers alumínium előállításában, több bányával is rendelkeznek, és fejlett, zöldenergiára épülő technológiákkal állítanak elő alumíniumot. A Sapa a préselt termékek egyik világelső vállalata, magas hozzáadott értékű termékeket állítanak elő többek között az autóipar számára. A Sapa megvásárlásával, az új Hydro cégóriás a teljes előállítási lánc birtokában az alumíniumipar vezető pozíciójára tör világszerte.

A korábbi Sapa, a tegnapi naptól Hydro cégcsoportban a székesfehérvári egység kiemelt helyet foglal el. A termeléshez kapcsolódó munkakörökben és az informatikai pénzügyi szolgáltatásokat nyújtó Shared Servicesben összesen mintegy 1500 fő dolgozik, így Magyarországon van a hetedik legtöbb munkavállaló. Mint a Frank Iepenema, a Sapa Profiles Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, a székesfehérvári gyár számára a tegnapi bejelentés nem jelent nagy, azonnal érezhető változást, de a Hydro révén még jobban erősíthetik versenypozíciójukat a következő években.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >