Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Székesfehérváron tanácskoznak a V4-ek vasúti infrastruktúra vezetői Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2017. október 05.
ImageSzékesfehérváron rendezik éves találkozójukat a V4-ek vasúti közlekedési szakemberek. A háromnapos szakmai fórumon tanácskoznak az egyes országok vasúti infrastruktúrájának működéséről, karbantartásáról, illetve megtekintik Fehérvár felújított vasútállomását, amely mintaprojektként szolgálhat.

 

Tizenhatodik alkalommal rendezték meg találkozójukat a cseh, a szlovák, a lengyel és magyar vasutak infrastruktúra vezetői és szakemberei. 2001 óta évente egy alkalommal gyűlnek össze azzal a céllal, hogy megismerjék egymás munkáját, és javítsanak működésükön.

A tapasztalatcsere kiterjed a vasúti pályahálózat üzemeltetésére, az al- és felépítmények karbantartási feladataira, a sín- és pályadiagnosztikai tevékenységre, a különféle vasúti műtárgyak felújítására és a távközlési erősáramú biztosítóberendezések működtetésére. A kölcsönös tapasztalatcsere, a munkacsoportos megbeszélések kapcsán sokszor olyan lehetőségek, eljárások, adódnak, melyeknek köszönhetőek sokkal hatékonyabban tudják karbantartani a vasúti pályát az egyes hálózatokon.  – mondta kérdésünkre Kiss Gábor, a MÁV Zrt. forgalmi főosztályvezetője.
Kérdésünkre hozzátette: nem véletlen, hogy az éves találkozó helyszínéül Székesfehérvárt választották. A város felújított vasútállomását 2016 decemberében adták át, ami országos tekintetben is nagyon fontos beruházás volt. Fehérvár Nyugat-Magyarország egyik vasúti közlekedési csomópontja, amely jelentős forgalmat bonyolít Budapest és a Balaton irányába egyaránt.

A Hotel Magyar Királyban rendezett megnyitón Mészáros Attila alpolgármester üdvözölte a megjelenteket, az Önkormányzat nevében köszönetét fejezte ki azért, hogy Székesfehérvár adhat otthont a rangos konferenciának. Elmondta, a város Magyarország három gazdasági erőcentrumának egyike, a továbblépéshez pedig elengedhetetlen a közlekedés fejlesztése. Nagy ipari központként fontos a közúti, valamint a teher- és személyforgalmi vasúti közlekedés egyaránt.
Az alpolgármester hozzátette, a magyar vasúthálózatban kiemelt szerepe van a székesfehérvári állomásnak, éppen ezért volt nagyon örvendetes a felújítása, amely az állam és a MÁV Zrt. együttműködésében valósult meg. A Budapest és Székesfehérvár közötti hálózatot is modernizálták, amely rendkívüli módon felgyorsította a közlekedést, és lerövidítette az időt. A fejlesztés tekintetében az is fontos, hogy a 100 ezer lakosú Fehérvárra naponta körülbelül 35 - 40 ezer ember érkezik dolgozni vagy tanulni, közülük sokan a vasutat választják.

A szombatig tartó fórum keretében a V4-ek szakemberei pénteken délután tekintik meg a fehérvári vasútállomást. 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >