Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Környezetileg, gazdaságilag és társadalmilag is fenntartható
Környezetileg, gazdaságilag és társadalmilag is fenntartható Nyomtatás E-mail
Írta: Fejér Tamás   
2017. október 06.
Székesfehérvár közlekedésének jövőjéről hallhattak beszámolót a Fehérvári Szenátus tagjai. A Fenntartható Városi Mobilitási Terv jelenlegi állását a készítő tervezőiroda igazgatója, Dulicz László és a Közlekedési Iroda vezetője, Nagy Zsolt ismertette.

 

 

A környezeti, gazdasági, társadalmi fenntarthatóság a fő vezérelve Székesfehérvár most készülő Fenntartható Városi Mobilitási Tervének (angol nevéből származó elterjedt rövidítéssel: SUMP). Pályázati eljárás során kiválasztott külső cég, a Mikroline tervezőiroda végzi a terv elkészítését, melynek jelenlegi állásáról Dulicz László tervezőiroda igazgató számolt be a Fehérvári Szenátusnak.

A terv első szakaszaként a helyzetelemzés készült el, melyhez a KSH és a szakhatóságok adatai mellett lakossági felmérést is végeztek. Mint Dulicz László elmondta, rekordszámú válasz érkezett az interneten kitölthető közlekedési kérdőívre, egyik nagyvárosban sem volt ennyire aktív a lakosság, mint Székesfehérváron. Ez nagyban segíti a munkájukat, hiszen fontos cél az, hogy a Mobilitási Terv széleskörű társadalmi egyeztetésen alapuljon.

Ahogy a Szenátus ülésén is többször elhangzott, a szemléletváltozás elengedhetetlen ahhoz, hogy megvalósulhasson egy valóban fenntartható városi közlekedés. Ennek elősegítését az egyik legfontosabb célként határozták meg.

Székesfehérvár Szenátusa 2011 márciusában alakult meg. A szakmájukban kimagaslóan teljesítő, elismert és tiszteletreméltó polgárokból álló testület rendszeresen ülésezik. Megvitatják a Székesfehérvárt érintő fontos stratégiai kérdéseket és tanácsaikkal segítik a városvezetőket.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >