Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow A szociális intézmények helyzete és a parkolóbővítés is téma volt
A szociális intézmények helyzete és a parkolóbővítés is téma volt Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2017. október 17.
ImageAktuális ülését tartotta tegnap a Székesfehérvári Érdekegyeztető Fórum a Városházán, dr. Cser-Palkovics András polgármester, a testület elnöke vezetésével. A résztvevők tájékoztatást kaptak a szociális intézmények helyzetéről, az augusztus 14-i munkaidő-kedvezmény lokális bevezetésének lehetőségéről és a városi parkoló-bővítési programról.

 

 

A Székesfehérvári Érdekegyeztető Fórum, azaz a SZÉF szakszervezeti kezdeményezésre, önkormányzati koordinálással megalakult testület. A szervezetben a városvezetés, valamint a munkaadói és a munkavállalói oldal is egyeztetheti terveit és képviselheti érdekeit, elősegítve ezzel a város és Fejér megye gazdasági sikerességét. Elnöke dr. Cser-Palkovics András polgármester, a két alelnököt a munkaadók és a munkavállalók delegálják.

Dr. Solymos Krisztina, a Polgármesteri Hivatal Egészségügyi, Oktatási és Szociális Intézményi Irodájának vezetője prezentációt tartott az Önkormányzat szociális intézményrendszeréről, az Egyesített Szociális Intézmény, a Frim Jakab Képességfejlesztő Szakosított Otthon, a Kríziskezelő Központ, illetve a Székesfehérvári Család- és Gyermekjóléti Központ működéséről. Szó volt az intézmények feladatellátásáról, a férőhelyek számáról, a személyi és tárgyi feltételeiről, továbbá a finanszírozásról. Az intézmények fenntartási és működtetési költsége közel 2 milliárd forintot tesz ki 2017-ben. Dr. Solymos Krisztina tájékoztatott az egyházi és nem állami fenntartású szociális intézmények jelenlétéről és feladatellátásáról is.

Kovács Gyuláné, az EDDSZ Fejér megyei elnöke javaslatot fogalmazott meg arra vonatkozóan, hogy az egészségügyi ágazattal egységes bértábla bevezetését kezdeményezik a szociális területen is.

Dr. Cser-Palkovics András polgármester, elnök arról tájékoztatta a SZÉF-et, hogy a tavasszal indított, átfogó orvosi rendelő felújítási programhoz hasonló programot indít a város a szociális intézmények tekintetében is. A több éven átívelő rekonstrukciós munka komoly előkészítést igényel, ami már elkezdődött, azonban a szociális területen nehéz pályázati forráshoz jutni.

A polgármester beszámolt továbbá arról, hogy képviselői kezdeményezés érkezett hozzá egy lokális munkaszüneti nap bevezetéséről augusztus 14-re, az országfelajánlás napjára vonatkozóan. Az ezt követő egyeztetés eredménye kapcsán dr. Cser-Palkovics András hangsúlyozta: lokális munkaszüneti nap bevezetésére az önkormányzatnak nincs jogi lehetősége. Azonban javaslatot fognak tenni arra vonatkozóan, hogy a város eme emblematikus napján – amely munkaadó ezt megteheti – biztosítson néhány órás munkaidő kedvezményt azon dolgozói számára, akik szeretnének részt venni az ünnepi programokon.

A polgármester kérdésre tájékoztatta a SZÉF tagjait arról is, hogy a parkolók bővítése folyamatosan zajlik Székesfehérváron. Fontos, hogy a férőhelyek számának növelése ne érintse a meglévő zöldfelületeket. Hamarosan elkészül a javaslat arra vonatkozóan is, hogy az önkormányzat mikortól és milyen feltételekkel tudná bevezetni a parkolás első órájának ingyenessé, vagy kedvezményessé tételét. 
 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >