Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Világkiállítás és restaurálás
Világkiállítás és restaurálás Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2017. október 17.
80 éves Aba-Novák pannója: a hatalmas falképnél több programot is szervez a Múzeum. Csütörtökön egy a restaurálásról, majd a világkiállítás sikereiről szóló előadást is meghallgathatunk a Csók István Képtárban. A rendezvény ingyenes, minden érdeklődőt szeretettel várnak.

 

 

A 80 éves pannó, Aba-Novák Vilmos Magyar–francia történelmi kapcsolatok című monumentális alkotása előtt a Csók István Képtárban október 19-én, csütörtökön 18 órakor két előadással is tiszteleg a Szent István Király Múzeum.

A pannó restaurálása
Kurovszky Zsófia festőrestaurátor a hosszú hónapokig tartó, 2001-ben befejeződött felújításba avatja be a hallgatóságot, szó lesz műhelytitkokról, érdekességekről, a restaurálás folyamatáról. Az 1937-es párizsi világkiállítás magyar sikerei és az Aba-Novák pannó – ezzel a címmel Gál Vilmos, a Magyar Nemzeti Múzeum történész-muzeológusa tart előadást. Beszél többek között a magyar pavilon építészeti sajátosságairól, a pannó egyes részleteiről és a római iskola több alkotójáról, akik műveikkel szintén megjelentek a világkiállításon.

A programon a részvétel ingyenes, minden érdeklődőt szeretettel várnak! További részletek a http://szikm.hu/programok/80-eves-a-panno/ oldalon olvashatók.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >