Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Székesfehérváron tanácskoznak a V4-ek honvédelmi miniszterhelyettesei Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2017. október 18.
ImageSzékesfehérváron tartják kétnapos tanácskozásukat a Visegrádi négyek honvédelmi miniszterhelyettesei, államtitkárai. A házigazda királyi város a Hiemer-házban rendezett kulturális esten köszöntötte a V4 Senior Body Meeting résztvevőit.

 

Magyarország ötödik alkalommal, 2017. július 1. és 2018. június 30. között tölti be a Visegrádi Csoport elnökségét. A közös hagyományokra, értékekre és érdekekre épülő, szoros együttműködés jegyében Székesfehérváron tanácskoznak a V4-ek honvédelmi miniszterhelyettesei, államtitkárai. A vendéglátó királyi város ma este kulturális esttel köszöntötte a küldötteket a Hiemer-ház Báltermében. Jelen volt többek között Jakub Landovsky, Csehország Védelmi Minisztériumának miniszterhelyettese, Tomasz Szatkowski, Lengyelország Védelmi Minisztériumának államtitkára és Robert Ondrejcsák, Szlovákia Védelmi Minisztériumának államtitkára.

A találkozón dr. Cser-Palkovics András polgármester köszönetét fejezte ki azért, hogy a rangos diplomáciai konzultációra Székesfehérváron kerül sor. Mint fogalmazott, a V4-ek együttműködése példamutató, a honvédelem pedig nagyon fontos területe Székesfehérvárnak. A több mint ezer éves város életét mindig meghatározta a katonamúltja, a fehérváriak büszkék  a hagyományaikra, azonban ez nem csak történelem, hiszen a mában is fontos szerepet tölt be a honvédség, a honvédelem és általában a katonaember. Hozzátette, hogy a V4-ek a testvérvárosi kapcsolatok terén is kiválóan együttműködnek, Székesfehérvárnak valamennyi tagállamban vannak testvérvárosai, így Pozsony, Opole és Hradec Kralové. Fontosnak nevezte, hogy megismerjük egymást, barátságokat kössünk, és példát mutassunk a tekintetben, hogy országaink képesek az összefogásra a közös ügyek mentén.

Ugyancsak köszöntötte a vendégeket Vargha Tamás miniszterhelyettes, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára „Nagyon fontos az a kapcsolat, melynek köszönhetően ma itt lehetünk.” – fogalmazott, majd hozzátette: büszke arra, hogy csodálatos szülővárosát képviselheti Budapesten, a Magyar Parlamentben. A több mint ezer éves város történelmében mindig kulcsszerepe volt a honvédelemnek, jelenleg itt állomásozik a magyarországi NATO Erőket Integráló Elem. Külön kiemelte, hogy Fehérvár Budapest után az ország második legnagyobb gazdasági erőcentruma.

Az est műsorában közreműködött Zsikó Zsuzsanna népdalénekes, a Galiba zenekar, a Stringers vonósnégyes és az Alba Regia Táncegyüttes. Ezen kívül a vendégek megtekintették a Tele élettel kisfilmet is.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >