Kezdőlap arrow Gazdaság arrow 5 milliós támogatás a STEM programra
5 milliós támogatás a STEM programra Nyomtatás E-mail
Írta: Fejér Tamás   
2017. október 26.
ImageTöbb mint 5 millió forintos támogatást kapott a természettudományos területek népszerűsítésére a Vasvári Pál Gimnázium az Arconic alapítványtól. A támogatás ünnepélyes átadásán a STEM program (tudományos, technológiai, mérnöki, matematikai képzés) fontosságát emelték ki az iskola és a vállalat vezetői.

 

 

Műszaki témájú vitaverseny, interaktív kiállítás és gyárlátogatás is szerepel a Vasvári Pál Gimnázium természettudományos képzést népszerűsítő programjában. A STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics – tudomány, technológia, műszaki tudományok és matematika) területek fejlesztését célzó, tanulmányi éven átívelő projekt az Arconic alapítvány 20.000 dolláros (5.100.000 Ft) támogatásából valósulhat meg.

Horváth József, a Vasvári Pál Gimnázium igazgatója elmondta, a program fő célcsoportja a természettudományos tárgyakat emelt óraszámban tanuló tizedikes tanulók, de időről-időre más diákok is bekapcsolódhatnak, és lesznek olyan programelemek is, amelyekbe más iskolák tanulóit is bevonják.

Katus István, az Arconic Köfém Kft. vezérigazgatója a természettudományos területek népszerűsítésének fontosságát emelte ki. Hangsúlyozta, sok más vállalatvezetőhöz hasonlóan ő is úgy látja, hogy a jövőben ezekre a szakmákra lesz a legnagyobb igény. Hozzátette, az Arconic alapítvány idén 52 millió forintot fordít Székesfehérváron és környékén a STEM program népszerűsítésére.

Mészáros Attila alpolgármester megköszönte a fiatalok érdekeit szolgáló együttműködést a vállalat és az iskola között. Mint mondta, példaértékű az a CSR (társadalmi felelősségvállalás) tevékenység, amit az Arconic évek óta folytat Székesfehérváron, és kiemelte, hogy a duális képzésben is az acélipari cég a város egyik legnagyobb partnere.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >