Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow Újra találkozhatunk
Újra találkozhatunk Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 21.

ImageVarga Csaba fotókiállításában gyönyörködhetnek a látogatók a Megyei Művelődési Központ III. emeleti Galériájában. Az „Újra találkozunk” címet viselő tárlatot a Székesfehérvári Fotóklub elnöke, Postafai Attila nyitotta meg, aki folyamatosan bíztatta az alkotót, és segítette szakmai előremenetelében.

Varga Csabát már középiskolás korában megérintette a fotózásban rejlő különös varázs. Akkoriban a művészetek minden ágát szívesen kipróbálta, s végül a fényképezésénél maradt. 2003-ban – baráti bíztatásra – jelentkezett a Székesfehérvári Fotóklubhoz, amelynek azóta is a tagja.

Fotókiállításait „botladozásoknak” véli, s azt mondja: „Folytatom ezt a folyamatot… botladozva keresem az elfogadhatót.”

Mostani tárlatán erdélyi útjának emlékeit vetíti elénk: gyimesi csángó gyermekek és felnőttek portréit, a gyimesi táj feledhetetlen szépségét fenyvesekkel, szurdokokkal és hűsítő patakokkal. Emellett megtalálhatók téli hangulatot árasztó fotói is (sirályok repkednek a jeges víz felett, vagy épp billegnek kissé a töredezett jégtáblák szélén), pompázatos virágok megörökítései (barackfák, százszorszépek), s a sportbarátoknak is jut ínyenc falat dzsip-versenyek, száguldó motorok és ugratott terepjárók képében….

Image
Fotó: Temesvári Márta

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >