Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Karácsony előtt befejezi a DRV
Karácsony előtt befejezi a DRV Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2017. november 20.
ImageIgazi slágertéma tavasz óta Velencén – mint ahogy az egész tó környékén – a DRV ZRt által végzett karbantartási, hálózat tisztítási folyamat, amelynek kapcsán az elmúlt időszakban gyakran folyt zavaros, „fekete víz” a csapokból, illetve időnként órákig szünetelt az ivóvíz szolgáltatás.

 

 

Ez, az ilyen és hasonló beavatkozások esetén elkerülhetetlen. A munkálatokért felelős DRV velencei egységének üzemvezetője, Bárdos Csaba elmondta, hogy az április óta tartó szivacsos mosatással és a tolózárak cseréjével a véghajrában tartanak, terveik szerint karácsony előtt befejezik mindkét tevékenységet.

- A korábbi döntésnek megfelelően a karbantartási munkákat április hónapban megkezdtük a Velencei, és további 4 üzemvezetőség munkatársai bevonásával. A nyári szezon megkezdéséig, június 15-ig közel 300 db tolózár került lecserélésre. A szezonzárást követően szeptembertől folytattuk a tavasszal megkezdett tolózár cseréket. A mai nappal elmondhatom, hogy 1-2 csomópont kivételével a Velencei-tó déli partján a tolózár cserékkel és a csomópont kialakításokkal végeztünk. Jelenleg a Velencei tó északi partján dolgozunk és több mint 700 db tolózár cserénél tartunk. Terveink szerint december 15-ig a Velencei tó körül végezni fogunk a tolózár cserékkel. Sajnos a munkavégzésünk során nagyon sok váratlan problémával szembesülünk, ami elsősorban a vízi közmű rendszer kiépítése során alkalmazott és a mai korban felhasználható anyagok különbözőségéből származik. Ezek a problémák és a karbantartási munkák során keletkező csőtörések nehezítik és lehetetlenítik el a megfelelő tervezhetőséget. Sok esetben a szolgáltatás visszaállíthatósága miatt estékbe nyúló megfeszített munkára volt/van szükség.

 

Szeptember hónapban a tolózárcserék munkáival párhuzamosan megkezdtük az elosztóhálózat mechanikai tisztítását is. Az üzemvezetőség dolgozói 47 km vezeték tisztítását már elvégezték. A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivataltól engedélyt kaptunk, hogy 150 km vezetékhossz tisztítását külső vállalkozó bevonásával készíttethessük el, ennek pályáztatása folyamatban van. Terveink szerint a külső vállalkozóval közösen a Velencei tó környéki elosztóhálózat mechanikai tisztításának nagy része december 15-ig elkészül. Tudom, hogy ezek a karbantartási munkák a fogyasztók számára nagyon sok kellemetlenséggel járnak, sok türelmet és kitartást kívánt, de ennek eredményeként a Velencei-tó körüli települések felhasználói számára a későbbiekben lényegesen kevesebb vízminőségi problémát fog okozni a hálózatban kiülepedő vas és mangán oxid felkeveredése, ezáltal az ivóvíz szolgáltatás színvonala is más dimenzióba kerül. Ezúttal szeretném minden érintettnek megköszönni a munkánkkal kapcsolatos türelmet és megértést. – hangsúlyozta tájékoztatója végén Bárdos Csaba.

 

Az aktuális napi munkafolyamatokról és az ivóvízhiánnyal érintett területekről a DRV info vonalán, az ingyenesen hívható 06 40 240-240-es telefonszámon lehet érdeklődni, a heti tervezett munkákról pedig a társaság honlapján, a www.drv.hu oldalon kaphatók információk, amelyek a www.velence.hu weboldalon is publikálásra kerülnek.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >