Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Arany Rózsa Velencének!
Arany Rózsa Velencének! Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2017. november 20.
ImageJelentős elismerésben részesült Velence városa. A Virágos Magyarország környezetszépítő verseny döntnökei a tóparti településnek ítélték az Arany Rózsa-díjat, amit minden évben a régióban legmagasabbra minősített város vagy község kap.

 

 

A rangos elismerést Koszti András polgármester vette át a 2017-es megmérettetés sorozat díjátadóján, Veszprémben. A városvezetőt a virágosítás velencei szakmai felelőse, Benkő Istvánné, segítője, Kiss Tibor és Martinovszky József önkormányzati képviselő is elkísérte az eseményre.

Koszti András érthetően büszkén nyilatkozott lapunknak, kiemelve az évek óta folyó koncepciózus, környezettudatos, településszépítő tevékenységet; "Rendkívül örömteli számomra ez a díj. Ékes visszaigazolása annak a tudatos munkának, amit az elmúlt időszakban végeztünk Benkő Istvánné Rózsika vezetésével, Martinovszky József képviselőtársam segítségével a virágosítás és zöldterületek karbantartása, szépítése érdekében. Mi nem egy versenyre készülünk és csinosítgatjuk parkjainkat, közterületeinket, mi egész évben odafigyelünk a virágos összképre és a környezettudatosságra, ennek jegyében szervezünk a lakosság és civil szervezeteink aktív részvételével az év minden szakában virágosítást, s több más, környezetszépítő, rendező akciókat. Velence hagyományaihoz méltó ez a szereplés, ez a kitüntető díj. Köszönöm mindenkinek, aki ehhez akár egy szál virág elültetésével is hozzájárult! Iskoláinknak, óvodáinknak, egyéb intézményeinknek, civil szervezeteinknek és nem utolsó sorban nyugdíjasainknak, akik - mint mindenben - ebben is rendszeresen segítségünkre vannak."

A Virágos Magyarországért környezetszépítő verseny a magyar városok és falvak kulturált, virágokkal díszített, élhetőbb környezet megteremtéséért tett intézkedéseit és fejlesztéseit díjazza minden évben. A megmérettetés fő célkitűzései közt szerepel a kulturált, környezetbarát, vendégváró országkép kialakításának elősegítése, a településkép esztétikus megjelenítése, növényekkel történő díszítése. Ezen kívül kiemelt hangsúlyt kap a környezetvédelem és környezetgazdálkodás előtérbe kerülése, amelyek a fenntartható város kialakítása szempontjából nélkülözhetetlen követelmények. A zsűri rendkívül átfogó és szerteágazó kritériumok alapján vette górcső alá Velencét, ahol az utcák és terek értékelése mellett kitért arra is, hogy a lakosság milyen mértékben vesz részt lakhelye gondozásában, szépítésében.

 

(Fotó: Igari Balázs)

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >