Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Több ezer tő fás szárú növényt telepít a Városgondnokság
Több ezer tő fás szárú növényt telepít a Városgondnokság Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2017. november 27.
ImageÖsszesen 86 előnevelt, nagy körméretű, földlabdás fát és 4228 bokrot telepít a napokban a hamarosan elkészülő Túrózsáki úti szabadidőparkba a Városgondnokság. Két fajta éger, tölgy, juhar és rózsaszínű virágú gesztenye kerül a parkba, ahol a földmunka mellett már az ültetést is elkezdték a város kertészei.

 

 

Szép számmal kerülnek bokrok és cserjék is az új szabadidőparkba. Csodálatos lesz a rekortán burkolatú játszótér mellett a babérmeggy sor, de ültetnek gyöngyvesszőt, törpe orgonát, loncot, pimpót is a parkba a kertészek. A növények telepítésével a héten végeznek majd, viszont a füvesítést már tavaszra hagyják, mert ha nem indulnak meg a fűmagok és úgy fagynak meg a talajon, akkor tönkremennek.

Az új park különlegessége, hogy a játszótéren és a városban már sok helyen megtalálható fitnesz eszközökön kívül a mozgáskorlátozottaknak is készül egy speciális játszótér, a mozgáskorlátozott parkoló mellett. A futópálya 400 méteres rekortán borítású, a focipálya műfüves, a kosárpálya pedig aszfalt borítású lesz. Épült egy vizesblokk, továbbá lesz pingpong-asztal is. Az új szabadidőparkban kiépítik a közvilágítást és lesznek térfigyelő kamerák is a területen.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >