Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Újabb játszótérrel bővül Palotaváros
Újabb játszótérrel bővül Palotaváros Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2017. november 28.
ImageJátszótérbővítésre 50 millió forint támogatást kapott Székesfehérvár a Belügyminisztériumtól. A Bátky Zsigmond utca és Halász utca közötti parkban jelentős fejlesztés valósulhat meg a Palotavárosban élők örömére.

 

 

Újabb játszótérrel gazdagodik Palotaváros. A Belügyminisztériumon keresztül 50 millió forintos állami forrást sikerül biztosítani ahhoz, hogy a Bátky Zsigmond utca és Halász utca közötti parkban tavaly átadott játszótér mellé újabb eszközöket telepítsenek. Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője, államtitkár a leendő játszótér helyszínén tartott sajtótájékoztatón elmondta: „Az idei költségvetés a magyar gazdaság teljesítőképessége és teljesítménye alapján jól alakul. A Belügyminisztérium költségvetéséből sikerült 50 millió forintot Székesfehérvár számára megszerezni játszótérbővítésre. Úgy gondoltuk, hogy a Palotavárosban, a Bátky Zsigmond utca és a Halász utca közötti parkban bővítjük a játszóteret az itt élő családok és gyerekek örömére.”

Dr. Cser-Palkovics András polgármester köszönetet mondott Vargha Tamásnak a közbenjárásért,  hogy ezt az ötvenmillió forintot a város számára megszerezte. „Példaértékű az, hogy a gazdasági növekedésből fakadó többletbevételek miatt lehetőség van ilyen jellegű fejlesztésre, amelynek jelentős hatása lesz a székesfehérváriak életére. A Városgondnokságon keresztül a következő hetekben megtörténik a játszótér tervezése és 2018-ban szerzik be és telepítik az új eszközöket, ami nagyon sok gyermeknek és családnak fog örömet szerezni.” – tette hozzá a polgármester.

Az ezen a területen tavaly átadott játszóteret szívesen használják a Palotavárosban élő gyermekes családok. Különlegessége az úgynevezett „kígyós-hinta”, amelyen egyszerre több gyermek is ülhet, illetve a „kismama-hinta”, ahol a gyermek a szülővel közösen hintázhat biztonságosan. Az ötvenmillió forintos beruházásnak köszönhetően jövőre pedig gyermek és felnőtt játszóeszközökkel bővül a park.

Viza Attila, a 8. választókerület önkormányzati képviselője a köszönet mellett örömét fejezte ki, hogy Palotaváros szívében egy igazi játszóparkja lesz a városrésznek. „Palotavárosban idén jelentős fejlesztések történtek, amit jól jelez, hogy ötvenmillió forintból épültek parkolók, és újulhattak meg járdák, de úgy gondoltuk, hogy az itt élő családok életminőségét tovább javíthatja egy nagy játszótér a Halász utca és a Bátky Zsigmond utca között.”

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >