Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Két év alatt 36 cég
Két év alatt 36 cég Nyomtatás E-mail
Írta: Fejér Tamás   
2017. november 29.
Az elmúlt két évben 36 cég vásárolt ingatlant az Alba Ipari Zóna IV. üteméhez tartozó területen, így már közel 160 vállalat telepedett meg a Seregélyesi út melletti ipari parkban. A IV. ütem már befejezett és most zajló fejlesztéseit kedden délelőtt a helyszínen nézte meg Székesfehérvár polgármestere.

 

A 2015 óta betelepült 36 véggel együtt már 158, döntő többségében magyar tulajdonú kis- és középvállalat működik (vagy tervez beruházást) a Seregélyesi út melletti Alba Ipari Zónában. Az eddig négy ütemben bővített ipari parkban tavaly 1,7 kilométernyi csapadékvíz-csatornát, ivóvíz- és szennyvízcsatorna-vezetéket, valamint ugyanilyen hosszúságú aszfaltozott utakat építettek ki.

A foglalkoztatottak létszáma jelenleg 1700-1800 fő, és a működő cégek árbevétele eléri a 21 milliárd forintot - tudtuk meg dr. Tóth Ferenctől, az Alba Ipari Zóna Kft. ügyvezető igazgatójától. Korszerű technológiák érkezését, új munkahelyeket jelent, az adóbevételen keresztül pedig az egész város fejlődéséhez hozzájárul az ipari park sikere - mondta el dr. Cser-Palkovics András polgármester. Kiemelte, hogy az Alba Ipari Zónában eddig megtelepedett mintegy 160 vállalat döntő többsége magyar tulajdonú kkv.

A ipari park vezetése már tervezi a további fejlesztési üzemeket, a IV. ütemben 12 cég már befejezte az építkezést, 7 vállalatnál jelenleg is folyamatban van a csarnoképítés, a többi elkelt területen pedig várhatóan tavasszal kezdődnek meg a munkák. Az Alba Ipari Zóna a vasút északi oldalán folytatja a fejlesztéseket a Budai út felé nyúló V. ütemmel.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >