Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Múzeumi adventi napok
Múzeumi adventi napok Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2017. november 29.
ImageSzitázással, nyomdázással, agyagozással, nemezeléssel, és boszorkányosan ügyes ajándékok készítésével várja a családokat a Szent István Király Múzeum advent idején. Az Országzászló téri épületben november 29-től minden héten szerdán délelőttönként 09.00 órától múzeumpedagógiai foglalkozásokat szerveznek óvodásoknak és iskolásoknak, a családok számára 16.30 órakor kezdődnek a foglalkozások.

 

 

Együtt készülhetnek kicsik és nagyok a karácsonyra négy héten át szerdánként a Szent István Király Múzeum Országzászló téri épületében. Délelőttönként múzeumpedagógiai foglalkozásokra várnak óvodai csoportokat, valamint általános és középiskolai osztályokat, míg a délután a családoké.

Az adventi múzeumpedagógiai foglalkozásokon 09.00 órától a gyerekek, diákok megismerkedhetnek az állandó néprajzi kiállítás anyagán keresztül a karácsonyi ünnepkör hagyományaival, szokásaival. November 29-én Kamarás Emese várja vidám játékkal, zenével és Weöres Sándor verseivel a kisebbeket. December 6-án Revák Kati keramikusművész agyagból alkot a kicsikkel és nagyokkal. December 13-án Luca-napi mesejátékkal várják a kicsiket, amelyben ők is szereplőkké válnak, végül december 20-án az Aranygyapjú Társulat betlehemes bábjátékával zárul a múzeumpedagógiai foglalkozás.  

Az adventi kézműves foglalkozásokon délutánonként a karácsony tárgyi világa elevenedik meg, szintén a néprajzi kiállítás anyagát hívják segítségül. A november 29-i családi foglalkozáson szitázás és nyomdázás lesz a téma, majd december 6-án agyagból készíthetnek ajándék- és dísztárgyakat Revák Katival. Luca napján, december 13-án természetes anyagokból boszorkányosan ügyes ajándékok születnek majd Tóth Eszter vezetésével. December 20-án Varga Magdolnával közösen betlehemes figurákat és díszeket alkotnak nemezből gyerekek és felnőttek.

A programokról bővebb információ, jelentkezés a mellékelt plakátokon olvasható, vagy az alábbi elérhetőségeken: Paréj Gabriella +36 70 338 61 69, Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges .

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >