Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Éves szinten 12 ezer embert látnak el
Éves szinten 12 ezer embert látnak el Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2017. december 01.
ImageLakossági kezdeményezésre üzemel újra a háziorvosi rendelő a Volán-telepen Alsóvárosban. Hetek óta járnak a városrész lakói a rendelésre, ahol reumatológiai szakrendelés, valamint labor is működik.

 

 

Bejárást tartottak a Berényi út 14. alatt, a Volán-telepen újra üzemelő háziorvosi rendelőben.

Dr. Derényi Gábor belgyógyász elmondta, hogy sok itt élő számára jelent megkönnyebbülést a lehetőség, hiszen így nem kell akár több átszállással utazniuk az ellátásért, ami az esős vagy a téli időszakban sokszor okoz problémát; majd köszönetet mondott minden közreműködőnek a segítségért.

Dr. Cser-Palkovics András polgármester felidézte a folyamat elindulását: egy lakossági fórumon merült föl több résztvevő részéről az igény, hogy a közlekedési nehézségek miatt jó lenne, ha a területen újra működne háziorvosi rendelés. Dr. Derényi Gábor és a KNYKK együttműködésének köszönhetően hetek óta zajlik a rendelés, amiért köszönetét fejezte ki. A polgármester hozzátette, hogy két ilyen típusú igény merült föl a városban: az alsóvárosin kívül a Köfémnél gyermekorvosi rendelőre van szükség, ahol a rendelő felújítását követően oldódik meg az alapellátási feladatkörbe tartozó probléma. Dr. Cser-Palkovics András hangsúlyozta: „Ez is jó példája annak, hogy érdemes eljárni lakossági fórumra, és érdemes ezeken a fórumokon vagy akár a facebookos fogadóórán javaslatot tenni, ötleteket megfogalmazni a város számára, hogy a jó és hasznos dolgok megvalósulhassanak!” 

Tóth István, a KNYKK általános vezérigazgató-helyettese kifejezte, hogy a gazdasági szerep mellett a társadalmi felelősségvállalásban is hozzájárulnak a város életéhez – egyrészt a sport, másrészt az egészségügy területén. Utóbbit jól mutatja, hogy az ország első, itt létrehozott egészségalapítványa a mai napig működik, és örömmel veszik a háziorvosi rendelő újbóli működését is.

A bejárás résztvevői megnézték a jól felszerelt reumatológiai szakrendelőt és a helyszínen működő labort is. A háziorvosi rendelőben éves szinten 12 ezer embert látnak el, ami a reumatológiai rendeléssel együtt már 16-17 ezer főt jelent.

A bejáráson részt vett Mészáros Attila önkormányzati képviselő, Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok, valamint Varga Márta, a Humán Szolgáltató Intézet igazgatója.
 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >