Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow TTP-re szövetkeztek Velencén
TTP-re szövetkeztek Velencén Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2017. december 04.
ImageSzakmaiság, innováció és kooperáció - ezek a Velencén aláírt együttműködési megállapodás alapjai, melyet a Velencei Tudományos és technológiai Parkba betelepülő vállalkozások kötöttek. Velence Város Önkormányzata és az Ipari-, Tudományos-, Innovációs és Technológiai Parkok Egyesülete egy éve kezdte meg azt a fejlesztő munkát, melynek eredményeként tudományos és technológiai park jön létre Velencén. A megállapodásban résztvevők több szakterületről érkeztek, együttműködésükben K+F központ, oktatási centrum, elektromos vízi járművek és elektromos kerékpárok gyártása szerepel.

 

Az ünnepélyes aláíráson Koszti András (a képen Mórucz Norbert társaságában szignálja a megállapodást), Velence Város polgármestere kiemelte az együttműködő vállalkozások által képviselt magas hozzáadott érték, a minőségi munkahelyteremtés, a hosszú távú együttműködés fontosságát. Velence fejlesztése új modellek és elvek mentén indult el az elmúlt 3 évben, cél, hogy a turizmus mellett az iparfejlesztési versenyben is előretörjön a település- hangsúlyozta a városvezető.

Mórucz Norbert, az IPE elnöke a szakmai alapok és a transzparencia fontosságát hangsúlyozta, ami a tudományos és technológiai parkot a leghatékonyabb gazdaságfejlesztési eszközzé teszi. A Magyar Elektromos Járműipari Egyesület (MEJE) elnöke, Kiss Sándor (a képen) szerint a velencei tervek és az elektromos járműgyártásban tervezett fejlesztések a világon is egyedülálló lehetőségeket teremtenek Velence számára. A „Zöld energiát a zöld rendszámig” program a tervei szerint országos és európai mintaprojektté érik majd.

 

 

A velencei TTP egyik gyöngyszeme lesz a Jászai Mari- és EMeRTon-díjas énekes, színész - aki elnyerte már az Év zenés színésze elismerést is - , Sasvári Sándor SZÖG Equestrian Park elnevezésű projektje, amelyben egy nemzetközi szintű lovas élménypark kerül kialakításra önálló hotellel, lovardával, lovas színházzal, istállókkal, lósétáltatóval és szociális blokkokkal.

 

 

Az IPE 7 éves szakmai munkájának eredményeképpen 2017 óta a szervezet képviseli Magyarországot a Tudományos Parkok Nemzetközi Szövetségében (IASP). Jelenleg 10 park már „Tudományos és Technológiai Park” címmel rendelkezik, az országos rendszer 2017-től önálló gazdaságfejlesztési eszközként áll a Kormány rendelkezésére.  A rendszer transzparens, K+F+I alapú dedikált finanszírozási modelljének kidolgozására a szakmai szervezet minden nemzetközi és piaci tapasztalatot megoszt a Nemzetgazdasági Minisztériummal.

(Fotó: Igari Balázs)

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >