Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Pályaorientációs napot tartottak a Tópartiban
Pályaorientációs napot tartottak a Tópartiban Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea, Stettler Zsuzsanna   
2017. december 11.
ImagePályaorientációs napot tartottak a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnáziumban Székesfehérvár Önkormányzata, a gazdasági szervezetek és a helyi felsőoktatási intézmények szervezésében. Miközben a 11. és 12. évfolyamosok az iskolában vettek részt a programokon, addig a többi diák a fehérvári ipari parkokban cégeket látogatott meg, képet kapva tevékenységükről, a náluk bevett ipari kultúráról.

 

 

Az eseményen Vízi László Tamásné, a Tóparti igazgatója köszöntötte a megjelenteket. A diákok tájékoztatást kaptak a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusa (Dr. András Krisztina rektori megbízott), a Kodolányi János Főiskola (Berta Ákos rektorhelyettes) és az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar (Dr. habil. Györök György dékán) oktatási kínálatáról. Székesfehérvár felsőoktatásáról Mészáros Attila alpolgármester tartott előadást.

A szakgimnáziumok plusz két nap tanításmentes munkanapot kaptak, amelynek keretében a Tópartis középiskolások pályaorientációját segítő, élményekkel teli napja megvalósulhatott. A "Tőzsdeszimulációs" kereskedelmi játékkal, Lego robot programozással, 3D nyomtató eszközhasználattal, programozással, múzeumpedagógiával, építészmérnöki pályával, tervezőgrafikussal, a drónok világával ismerkedtek meg, azok a diákok, akik a középiskolában maradtak az interakítv foglalkozások valamelyikén. Pályaorientációs tanácsadás is folyt több teremben, hogy minél letisztultabb képet, útirányt kapjanak a fiatalok készségeik, képességeik birtokában.

A gazdasági szervezetek (az Adu Alba, az Arconic-Köfém, Emerson, Harman, Sapa Pofiles, E.ON, SIMON, Mondelez) saját telephelyeiken fogadták a középiskola növendékeit, hogy elérhető közelségbe helyezzék a cégek világát, s a mérnöki, gazdasági szakmákat. A mai napon az Alba Innovár élményközpontban is Tópartis diákok fürkészik a digitális világ rejtelmeit.   
 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >