Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Szép Tündérország támad föl szívemben
Szép Tündérország támad föl szívemben Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2017. december 19.
„Szép Tündérország támad föl szívemben” – ezzel a verssorral kezdődött a fiatalok adventi gálaműsora a Városházán. A Vershúron rendezvényen a Fehérvári Versünnep döntősei, a 21 gramm zenekar és a Misztrál Együttes lépett föl a Díszteremben, a várakozás időszakának irodalmi gondolataival, zenéjével.

 

„Szép Tündérország támad föl szívemben 
Ilyenkor decemberben. 
A szeretetnek csillagára nézek, 
Megszáll egy titkos, gyönyörű igézet, 
Ilyenkor decemberben.” Juhász Gyula Karácsony felé című versével kezdődött a fiatalok adventi gálaműsora a Városházán: Bakó Fanni, Baráth Eszter, Ferenczy-Nagy Boglárka, Jenei Márton, Marth Fruzsina, Somos Máté, Strasszer Domokos, Varga Eszter és Váradi Imre, valamint a már színművészetis hallgató, Komlódy Márk tolmácsolták verseken keresztül az adventhez, a karácsonyhoz kapcsolódó gondolataikat, érzéseiket.

A Vershúron című hagyományos gálaműsorban a Fehérvári Versünnep és a Székelyföldi Verstábor fiataljai többek között Ady Endrétől, Baja Mihálytól, Kosztolányi Dezsőtől, Reményik Sándortól és Tompa Mihálytól választottak szöveget előadásukhoz. A 21 gramm két saját szerzeményt adott elő, majd az est a Misztrál Együttes műsorával folytatódott, és közös verstáboros énekkel ért véget a fiatalokkal együtt.

Mészáros Attila
alpolgármester köszöntőjében kifejezte: „Nagy öröm, hogy a megkezdett hagyományt idén is tudjuk folytatni és a Versünnep döntősei ma este is ünnepi hangulatot teremtenek hat nappal karácsony előtt. Köszönöm a fiataloknak az est szervezését és a verseket, a Misztrál Együttesnek pedig a fellépést!” A versünnepesekről az alpolgármester azt mondta, példaképei a diákoknak abban, ahogy a tehetségüket és érdeklődésüket felvállalják, a jelenlévőknek pedig áldott karácsonyt kívánt azzal, hogy az elhangzott versekből, szövegekből minél több gondolatot magukkal tudjanak vinni az ünnepekre.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >