Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Megújult a Horvát István lakónegyed teljes út- és járdahálózata Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2017. december 19.
Bejárás keretében tekintették meg a Horvát István lakónegyed felújított út- és járdahálózatát. A csaknem 157 milliós beruházás – melynek keretében bővítették a csapadékvíz-elvezető hálózatot is – három hónap alatt készült el.

 

A Horvát István lakónegyed burkolatfelújítása a Városgondnokság ÚT 2017-19 programja keretében valósult meg, a kivitelezést az ÚTÉPPARK Útépítő és Mélyépítő Kft. végezte. Megújult a Prohászka Ottokár utca – Horvát István út – Széchenyi út – Vasútállomás közötti szakasz belső út- és járdahálózata, valamint bővítették a csapadékvíz-elvezető hálózatot.  A munkaterület átadás július közepén volt, a beruházás november elejére készült el, a kivitelezés során 8150 négyzetéteren az utakat, 2423 négyzetméteren a járdákat aszfaltozták, és 70 aknafedlapot cseréltek ki. A bruttó bekerülési költség csaknem 157 millió forintot tett ki.

"A Horvát István lakónegyedben élők hosszú évek óta kérték, hogy megújulhassanak az útjaik, a járdáik, a parkolóik. Ráadásul nagy esőzések idején több helyen megállt a víz, így a csapadékvíz biztonságos elvezetése szintén indokolttá tette a beruházást, melyet mindenki örömmel fogadott." – fogalmazott  a bejáráson Vargha Tamás önkormányzati képviselő.

„A lakótelepen eddig a ’60-as években épített út- és járdafelületek voltak, melyek mára nagyon elhasználódtak. Nem toldozás-foldozás történt, hanem az egész hálózatot megújítottuk önkormányzati forrásból, 10 ezer négyzetmétert is meghaladó felületen aszfaltoztattunk.” – emelte ki dr. Cser-Palkovics András polgármester. Hozzátette, a 4. számú választókörzetben jövőre a Deák Ferenc utca egyik oldalán, majd 2019-ben a másik oldalán található lakótelepi blokknál várhatóak hasonló felújítások. Hozzátette: a Közgyűlés éppen múlt héten döntött arról, hogy jövőre 1,7 milliárd forint forráskeretet biztosít a Városgondnokságnak az út-, járda- és parkolóhálózat felújítására. Székesfehérvár vezetése arra törekszik, hogy valamennyi városrészben legyenek ilyen beruházások.

„Székesfehérvár városa valóban régi adósságát törlesztette, hiszen több mint 30 éves burkolatok újultak meg a lakónegyedben. Igyekeztünk minél inkább a lakossági igényekhez igazítani a beruházást.” – hangsúlyozta a bejáráson Molnár Tamás önkormányzati képviselő. Külön köszönetét fejezte ki a lakótelepen élőknek, amiért türelemmel és megértéssel fogadták az építkezéssel együtt járó kellemetlenségeket. Hozzátette, hogy továbbra is várja lakosság részéről megfogalmazódó javaslatokat, igényeket.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >