Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Fiatalokkal telt meg a Hiemer-ház bálterme
Fiatalokkal telt meg a Hiemer-ház bálterme Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2017. december 20.
Megtartotta Jótékonysági Estjét a Székesfehérvári Diáktanács a Hiemer-házban. A fiatalok kezdeményezése már hagyomány, amivel a Székesfehérvári Diákotthon lakóinak szeretnének örömet szerezni; erről szólt az összeállított táncos, verses, zenés ünnepi műsor is.

 

Fiatalokkal telt meg a Hiemer-ház bálterme, ma tartotta adventi Jótékonysági Estjét a Székesfehérvári Diáktanács.  

Nagy Boglárka
diáktanácselnök köszöntőjét követően dr. Cser-Palkovics András polgármester fogalmazta meg ünnepi gondolatait: elmondta, hogy az évvégi rendezvény hármas célja egyben a jótékonykodás, a színes programokkal összeállított rendezvény maga és a köszönetnyilvánítás az Önkormányzat részéről azoknak a fiataloknak, akik részt vettek a Diáktanács hét éves munkájában. Köszönetét tolmácsolta azoknak a pedagógusoknak is, akik 2017-ben is a város fiataljainak a törekvéseit, felvállalt feladatainak megvalósítását segítették. Az egyre erősebb székesfehérvári diákközösségről azt mondta: „Hogy ennek a városnak ne csak több mint ezeréves történelme és ne csak jelene legyen, hanem hosszú távú jövője is, ahhoz mindenkor kellenek a fiatalok – hogy mi a jó nekik, hogy mit kell a városban megteremteni, milyen rendezvényekre, programokra van szükségük, abba pedig be kell vonni őket.”

Dr. Cser-Palkovics András
és Mészáros Attila alpolgármester polgármesteri elismerő emlékérmeket adtak át azoknak az elnököknek és elnökségi tagoknak, akik 2011-től részt vettek az országosan is kiemelkedő helyi Diáktanács tevékenységében.

Az est ünnepi meglepetésműsorral folytatódott, fiatalok léptek fel versenytánc-bemutatóval, a Fehérvári Versünnep döntőseinek irodalmi válogatásával, karate formagyakorlattal, énekkel, zenével, a Tüzér utcai gyermekotthon lakóinak műsorával, végül pedig a már hagyományos adventi diákflashmobbal.

A rendezvényen Molnár Júlia Flóra, az Új Nemzedék Közösségi Tér vezetője adta át annak a ’Jobb adni, mint kapni’ mottóval meghirdetett rajzpályázatnak a díjait és különdíjait, amiket a Diáktanács adventi felhívására készült munkákkal nyertek óvodások és kisiskolások. A kétszáz beérkezett rajzból a legjobb alkotásokat a bálteremben felállított paravánokon ki is állították.

Az esten a fiatalok által meghirdetett jótékonykodási akció keretében összegyűlt játékok, ajándékok átadására is sor került, amit a Székesfehérvári Gyermekotthon lakói kaptak.

A rendezvényen részt vett Molnár Tamás ifjúsági és civil tanácsnok, Deresné Tanárki Mária, a Székesfehérvári Gyermekotthon vezetője, a város diák-önkormányzati képviselői, valamint az őket segítő pedagógusok.
 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >